изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:34 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ


-          На 22 март, около 13:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от два частни имота, находящи се в местността „Таушан Тепе” в землището на с. Оброчище, общ. Балчик. Установено е ,че за времето от 22 февруари до 22 март т.г., неизвестен извършител е проникнал в имотите. По данни на тъжителите е извършена кражба на алуминиеви радиатори, четири броя готварски уреди за вграждани, хладилник и кафемашина. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУП Албена.

-          На 23 март, около 23:15 часа по ул. „Вида Димитрова” в град Добрич, автопатрул спират за проверка мотопед с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 2,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е за държан Я.Г. (38 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно производство.

-          На 23 март, около 02:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Вардар” в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Рено” с добричка регистрация движейки се по ул. „Варда” посока кръстовището с ул. „Ген. Скобелев” напуска пътното плато в ляво на посока на движението си и се блъска челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобила се възпламенява и изгаря напълно. Водача не успява своевременно да напусне МПС. При последвалите процесуално следствени действия е установено, че водача на МПС е 25 – годишен мъж от град Добрич. Същия не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Трупът на загиналия е изпратен в катедра „Съдебна медицина” град Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

-          На 23 март, е получено съобщение за настъпило ПТП по пътя от град Добрич посока град Балчик в района на разклона за с. Плачи дол. Установено е, че водач на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС напуска пътното платно в дясно по посока на движението си, блъска се в крайпътно дърво вследствие на което автомобила се преобръща в крайпътна канавка. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по МПС. Водача на автомобила е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчита наличието на 1,11 промила. При последвалата проверка в информационните масиви е установено, че 32 – годишния С.И. от град Добрич е неправоспособен. Пострадалия е настанен в отделение „Неврохирургия” при МБАЛ Добрич с фрактура на долен крайник и глава. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

-          На 23 март, около 16:30 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на нос „Калиакра”. Установено е, ч за времето от 15:30 часа до 16:00 часа на 23 март, чрез използване на техническо средство неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума парил, лични документи и таблет. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

 

Контролните органи са съставили 50 акта и 54 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 5 пожара с материални загуби и един пожар без материални щети.

 

-          На 24 март, около 02:15 часа е получено съобщение за горящ автомобил паркиран пред жилищен блок в района на бул. „Русия”. Изпратените екипи на РСПБЗН – Добрич, успяват да потушат пожара в 02:55 часа. Вследствие на огнената стихия е изгорял напълно лек автомобил „Фолксаваген”. Нанесени са материални щети на други два леки автомобил паркирани в близост до горящото МПС. Причините за възникването на инцидента са процес на изясняване.

 

-          На 23 март, около 22:40 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. Бенковски, общ. Добричка. Изпратените екипи на РСПБЗН Добрич успяват в 03:45 часа на 24 март да потушат огъня. Установено е, че пожара е възникнал в необитаема къща използвана за съхранение на балирана слама. Вследствие на огъня са унищожение 120 м2 покривна конструкция и 100 броя бали фураж. Причините за възникването на инцидента са процес на изясняване.

 

24.03.2014 г.                                              ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди