изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:45 EET
12 китайски и български фирми подписаха договори на бизнес форум в Пловдив    
Китай Кметът на Шънджън връчи ключ от офис в китайския мегаполис на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие

12 китайски и български фирми подписаха договори по време на днешния Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“ в Новотел Пловдив. Първи подписи положиха инж. Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на „Сиенит Холдинг“ АД и Liu Yang, директор на Huawei Technologies Bulgaria. Останалите фирми са Mindray & Infinita, Hytery & Sectron Ltd, BGI & Genic Laboratory, Mindray & Dutchmed International EOOD, TP-Link & Virtualna zona ODD, TP-Link & Lancom Co. Ltd.

Свидетели на сключените споразумения станаха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на Шънджън Ксу Цин. Преди това те самите се подписаха върху договора за  побратимяване между Града под тепетата и 16-милионния китайски град.

„Нашето правителство насърчава сътрудничеството на регионално ниво“, подчерта в своята приветствена реч по време на форума китайският посланик в България Н. Пр. Уей Дзинхуа.

В потвърждение на неговите думи кметът на Шънджън връчи на Ангел Христозов, председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие (БКАБР), символичен ключ за офиса, който общината на  китайския мегаполис предоставя на сдружението. Градоначалникът не пропусна да благодари на БКАБР за организацията на форума. Съорганизатори на „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“ са също CCPIT Шънджън, общините Пловдив и Шънджън.

„Миналата година се сгодихме, а днес направихме сватбата“, коментира  шеговито Ксу Цин след подписването на договора за побратимяване. Дано да има рожби от този брак, пожелаха българските бизнесмени, които имаха срещи следобеда с над 50 китайски фирми. Тук бяха представителите на водещи китайски компании не само в национален, но и в световен мащаб.

Шънджън е първият китайски град, който преди 33 години получава статут на специална  зона. Тук е съсредоточена най-високотехнологичната част на Китай. И въпреки мащабното производство, това е градът с най-чист въздух сред китайските мегаполиси. На 537.4 милиарда долара се равнява годишният внос-износ на града на иновациите. Шънджън е лицето на Поднебесната империя по света. Това лице може да види всеки на откритото днес изложение „Произведено в Шънджън“, което ще продължи до обяд на 26 март в конферентния  център на Новотел Пловдив. Всеки желаещ може да разгледа изложените таблети, смарт телефони, смарт плейъри, фотоапарати, камери.

„Нашето правителство насърчава предприятията да работят в България“, подчерта на срещата си с ръководството на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие кметът Ксу Цин. „Ние предлагаме на китайските предприемачи най-ниските данъци в ЕС и готов инвестиционен продукт – Тракия икономическа зона. Миналата седмица подписахме споразумение с  9  общини и 2 клъстера, което дава възможност "Тракия икономическа зона" да стане общ проект между България и Китай, а това е и моята мечта - Европа и Китай да се срещнат в Пловдив“, посочи инж. Пламен Панчев, един от основателите на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. 


Инж. Пламен Панчев от Сиенит Холдинг /вдясно/ подписва с Liu Yang от Huawei Technologies Bulgaria




Кметът Ксу Цин връчва символичния ключ от офиса в Шънджън на Ангел Христозов, председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие

Катя Стайкова

 


Сходни връзки

12 китайски и български фирми подписаха договори на бизнес форум в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди