изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:46 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ „РАЙКО ЦОНЧЕВ” ПОСЕТИХА РУМЪНИЯ ПО ПРОЕКТ    
ОбразованиеВ началото на месец март аз и някои от съучениците ми от 8 клас на частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" имахме възможността да участваме в проект „Option variety for entrepreneurship” и да посетим Орадя, Румъния. Участниците в проекта бяха представители на пет държави – България, Литва, Румъния, Турция и Испания, с които комуникирахме на английски език.

Всеки един от нас беше настанен в приемно семейство в рамките на една седмица. В някои от дните имахме различни занимания в училището, където учеха румънските ни братя и сестри. Направихме няколко презентации, свързани с България, свързани с трудовото отношение, с образователната система в нашата страна и с града ни. Заедно с останалите участници от проекта съставихме бизнес план за фотографско студио и дейностите, които предлага то. Престоят ни в Орадя бе свързан и с посещения на брой запомнящи се места. Разведоха ни из кметството на града и ни разказаха за историята му. Разгледахме две фабрики, едната производител на хранителни стоки, а другата - на IT компоненти, където имахме възможността да проследим процеса на производство от началото до края. Други забележителности, които посетихме, са т. нар. Пещера на мечката и Зоологическата градина. След училищните дейности имахме свободно време. Обикновено го прекарвахме с участниците от проекта, с които за кратък период от време станахме много близки.

Всички от българската група останахме очаровани от гостоприемството и топлотата на хората в Румъния. Престоят ни там оставя много хубави спомени и безброй забавни моменти. Изключително тъжно ни беше, когато дойде време да се разделим с приемните ни семейства. Всички с нетърпение очакваме ноември, когато всички ще се срещнем отново, този път в България. Участието ни в проекта обогати знанията ни и подобри езиковите ни умения, запозна ни с прекрасни хора и остави едни неповторими спомени, които ще помним дълго време за напред.

Янина ДОНЕВА

 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ „РАЙКО ЦОНЧЕВ” ПОСЕТИХА РУМЪНИЯ ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди