изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:54 EEST
ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ДПС ЗАВИ КЪМ ГЕРБ СЛЕД КАФЕТО В КЪРДЖАЛИ    
ПолитикаСофия. Утре Парламентарната група на ДПС ще подкрепи предложения от ГЕРБ кандидат за заместник-председател на ЦИК. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в изявление от името на парламентарната група, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Ще подкрепим както предложението за включване на проект за решение в дневния ред, така и самия проект за решение. ПГ на ДПС няма да внесе проект за изменение на Изборния кодекс. Отказваме се от третата квота в ЦИК. Нека всички бъдат доволни”, заяви Местан.

По думите му това не прави указа на президента нито законен, нито справедлив. „С гласовете си над 400 000 избиратели са отредили на ДПС статута на трета политическа сила. За този факт президентът остана глух, сляп и вместо да го отчете, избрани изравни с „Атака”. Вчера се отзовахме на поканата на президента за консултации. След като той категорично отказа да коригира указа си, предложихме единствения възможен изход – промяна на броя на членовете на ЦИК със спешно изменение на Изборния кодекс. Увеличението на състава на ЦИК от 19 на 20 би довело до следното разпределение на 18-те членове без двамата на партии и коалиции, представени в ЕП – по парламентарни групи това разпределение би било – ГЕРБ – 7 , БСП - 6, ДПС - 3, „Атака” – 2. Това е абсолютно точното и по тази причина и неоспоримо справедливо”, посочи Лютви Местан.
„Очаквахме да се постигне съгласие по тази идея. На среща тази сутрин при председателя на Народното събрание стана ясно, че колегите от БСП не са готови. Вместо това те предложиха да оттеглят една позиция. Не е възможно ДПС да направи това. Нека всички бъдат спокойни и доволни. Благата вест, защото днес е Благовещение, на парламентарните групи е, че ДПС не иска трети член на ЦИК. Няма да направим предложения за промяна в Изборния кодекс, нито ще бъдем съвносители, ако от други парламентарни групи имат такава идея”, заяви той.
Яница ТАНЕВА
 


Сходни връзки

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ДПС ЗАВИ КЪМ ГЕРБ СЛЕД КАФЕТО В КЪРДЖАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди