изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:20 EEST
"ЕВРОМАЙКИ" ВДИГАТ НА КРАК ДЪРЖАВАТА ЗА МАЛКАТА МЕГАН    
Общество Кръгла маса по случая „Меган“ ще бъде организира следващата седмица в Народното събрание. Това съобщи Калина Крумова от „Евромайки“ - женската организация към партия „България без цензура“ по време на пресконференция в БТА, съобщава пресцентърът на "България без цензура".

Припомняме, английските власти отнеха 2-годишното дете от баща му, който е англичанин и майка му, която е българка, а сега бабата и дядото Мария и Ганчо Попови от Тервел водят битка да го осиновят и да го върнат в България.
„Мястото на този случай е там, където се коват законите. Ще поканим всяка една институция, която има отношение към съдбата на семейството да дойдат и да кажат позицията си. Ще поканим представители на всички политически сили, защото съдбата на едно дете няма политическа окраска. Бих била щастлива, ако за една кауза представители на различни сили си стиснат ръцете и направят нещо градивно“, подчерта Крумова. „Случаят Меган не е въпрос на пари. Това, което искаме, не са 90 хиляди паунда, не са и 30 хиляди паунда, а желанието на българските институции да защитят своите граждани, да поискат по дипломатичен начин ново дело за осиновяване на детето“, допълни Крумова. Настояваме да бъде поискано
делото да бъде гледано отново, да бъдат взети предвид становищата на българските институции и социални служби, защото щом една жена е имала силите да отгледа 3 деца и да им осигури добра семейна среда, със сигурност не би била по-лоша баба, обясни тя.
Адвокат Дейвид Бъроуз, който защитава сем. Попови ще обжалва решението на съда, който е разрешил осиновяването на Меган от английско семейство. Следващият вторник той ще подаде молба за преразглеждане на случая, съобщи самият той след двудневен престой у нас.
Благодарение на подкрепата, която получихме в България от Национална мрежа за децата и  неправителствени организации, вярвам, че шансовете за едно добро разрешение на казуса са се увеличили. Оптимист съм, че гледната точка на България ще бъде отчетена от Апелативния съд във Великобритания, защото сега Мария разполага с помощ, която не е имала преди. Вярвам, че има добри изгледи Касационният съд да отсъди по различен начин“, подчерта адвокат Бъроуз. По думите му до момента английското правосъдие е подвело бабата на Меган Пейви – Мария Попова и тя не е имала възможност да участва реално в производствата. Английската институция за закрила на детето има задължение при подобни казуси да взима предвид всички членове на семейството, в това число баба и дядо, но те не са го направили и едва в последния момент са отчели бабата на Меган - Мария Попова като страна по случая. Засрамен съм да кажа, че английският съд не уважи човешките права в случая, посочи адвокат Бъроуз.
На пресконференцията присъстваха и Ема Гигова и Гергана Лагро – две майки, които са взели присърце случая на малката Меган. Те са организирали група във Фейсбук, където събират подкрепа на български майки от цял свят, както и средства, които са необходими за адвокати, процеси, такси по делото.
Очакваме смела подкрепа от българската държава. Имаме нужда от институциите, подчертаи Ема Гигова. „Търсим медийна активност и начини държавата да помогне. Не знам как всяка една майка ще си ляга спокойно, знаейки че правата на едно дете са нарушени и тя не направила всичко възможно, за да му  помогне“, каза от своя страна Гергана Лагро. Детето е осиновено официално на 13 март. Ясно ни е какви са трудностите, но не сме си помисляли и за минута да се отказваме. Моят апел към институциите е да ни помогнат, за да може Мария и внучето и да се завърнат у нас, където им е мястото“, призова тя, съобщават още от "България без цензура".

Дарителски сметки:

Сметката за Англия: HSBC Sort Code: 40-07-07
Account number: 51816047
MISS R D GEORGIEVA
International Bank Account Number: GB67MIDL40070751816047
Branch Identifier Code: MIDLGB2107W
paypal account: rositsageorgieva8@gmail.com
Сметка за България:
ДСК Банка
IBAN: BG39STSA93000019560117, BIC STSABGSF
Николета Йохансен
Молим Ви като референс да пишете Charity или Donation

АНГЛИЙСКИЯТ АДВОКАТ ПО СЛУЧАЯ „МЕГАН“ Е В СОФИЯ
И В АНГЛИЯ Е ВРЪЧЕНО ПИСМО НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА СЛУЧАЯ „МЕГАН“
ГРАЖДАНИ НАСТОЯХА ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ПОСТАВИ КАЗУСА „МЕГАН“ ПРЕД КРАЛИЦАТА
ДНЕС ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД В ЛОНДОН ГЛЕДА ДЕЛОТО ЗА МЕГАН
ВРЪЧИХА ПРОТЕСТНА НОТА НА БРИТАНСКИЯ ПОСЛАНИК ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СЛУЧАЯ С МЕГАН
НА ПРАЗНИКА ДЕСЕТКИ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА МЕГАН И СЕМЕЙСТВОТО Й


 


Сходни връзки

"ЕВРОМАЙКИ" ВДИГАТ НА КРАК ДЪРЖАВАТА ЗА МАЛКАТА МЕГАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди