изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:46 EET
Бебе без уши: Търсят се 2000 лева, за да може 2-месечният Бойко да чува    
Общество Родителите на 2-месечния Бойко Сашев, родил се без ушички, в ромския кв. Изток в Кюстендил трескаво търсят 2000 лева, за да отстранят в столична клиника рядко срещаната в медицината малформация.

Бебето, родено на 29 януари т.г. иначе напълно здраво, е без ушна мида, няма вътрешно ухо, установили в неонатологията на кюстендилската болница. И насочили майката Мария и бащата Сашо /22/ Желеви да закарат бебето в бившия ИСУЛ.

Лекарите им казали, че им трябват пари на първо време за имплантирането на две ушни миди. Предстои и скенер, цветна снимка, за да се разбере дали детето изобщо има ушни канали, а за това трябват минимум 500 лева.

"Докторите в София казаха, че има възможност да му се постави нещо в ухото, за да чува. Но още не се знаело какво е състоянието му. Много се опитвахме да разберем, но и кюстендилските, и софийските лекари ни обясниха, че бебетата до три месеца не чуват. Така че не знам дали то, горкото, изобщо чува", притеснена е майката, която твърди, че е на 21 години и че това е пръвата й рожба.

Всички в семейството - общо шест души, са безработни и здравно неосигурени. Живеят в една стая в къщичките, подарени на гетото от австрийска фондация преди 15 години. Плащат по 9,90 лева наем за месец.

Бебето е доста неспокойно и непрекъснато плачело, казаха домашните му. След като са неосигурени, майката и бащата не са искали от здравната каса детето им да бъде насочено по клинична пътека. Но внесли докладна до общинския съвет в Кюстендил за отпускане на известна сума.

Междувременно в ромския квартал организирали благотворителен концерт в помощ на Бойко. Събрали 900 лева, които обаче няма да стигнат.

Акцията по събиране на пари продължава. "Това па не беше се чуло - дете без уши! То от тая бедност и мизерията, в която живеем, всичко може да се случи с бебетета и децата ни", вайкат се съседи на Желеви в гетото.   http://www.trud.bg
 


Сходни връзки

Бебе без уши: Търсят се 2000 лева, за да може 2-месечният Бойко да чува | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди