изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:25 EEST
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФСГ „В. ЛЕВСКИ” НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В УНГАРИЯ    
ОбразованиеОт Будапеща, Унгария, се завърнаха трима ученици и трима преподаватели от финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”. Те бяха там на заключителна работна среща по проект „Регионална и културна идентичност на младите хора в епохата на глобализацията” по секторна програма „Коменски” на приключващата програма „Учене през целия живот”.  Проектът се осъществява на немски език с партньори от Германия, Норвегия, Естония, Турция, Унгария и Белгия.

За срещата в Будапеща десетокласничката Кристина Драгоева и деветокласничките Елена Александрова и Дебора Иванова бяха подготвили изпълнения на български народни танци и съвременна хореография. Изпълненията им бяха посрещнати с много овации и похвали от всички партньори. Трите ученички  участваха в уъркшоп по унгарски народни танци, в заснемането на филм на младежка тематика и в голямо музикално шоу.
Съпътстващата програма на срещата в Унгария бе много наситена. Тя включваше обиколка на Будапеща, посещение на Унгарския парламент, екскурзия до Словакия и няколко унгарски градове.
Със срещата приключи деловата работа по проекта. До края на месец август, когато той приключва, остава да бъдат свършени няколко важни неща като монтаж на филма, който бе заснеман  в продължение на две години в седемте държави по време на работните срещи. Проектът допринесе за разширяване на културния мироглед на младите хора, за създаване на много приятелства и контакти, които част от участниците планират да продължат в нов проект по стартиращата програма „Еразъм+”. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФСГ „В. ЛЕВСКИ” НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В УНГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди