изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:36 EEST
МВФ и Киев се разбраха за заем до $18 млрд.    
По светаМеждународният валутен фонд постигна споразумение за заем за Украйна от 14 до 18 млрд. долара. Арсений Яценюк описа тежката ситуация в страната."Мисията постигна споразумение с властите в Украйна за програма на икономически реформи, която може да бъде подкрепена с 2-годишно стендбай споразумение с МВФ", се казва в съобщение на фонда.

По силата на споразумението могат да бъдат отпускани допълнителни кредити на обща стойност 27 милиарда долара през следващите две години, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Вижте снимки от Киев>>>

Украйна се намира на ръба на икономическия и финансовия фалит, заяви днес украинският премиер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Яценюк очаква спад на брутния вътрешен продукт (БВП) тази година с 3%, но по думите му, ако мерките, за които настоява МВФ не бъдат приети, икономиката на страната може да се свие с 10 процента тази година и да се стигне до дефолт.

Яценюк посочи, че общият обем на бюджетния дефицит е 289 милиарда гривни (около 28 милиарда долара).

Премиерът допълни, че цената на руския газ може да достигне 480 долара за 1000 кубични метра от първи април спрямо сегашните 268,5 долара, информира Ройтерс. Равнището на инфлация в Украйна през 2014 година ще бъде между 12 и 14 процента, заяви още Яценюк.

Украинците трябва да се готвят за тежки, но необходими реформи и да затягат коланите. Не бива да се разчита на снизходителност от МВФ, обяви преди дни бившият директор от фонда Джон Липски.

Правителството в Киев вече взе решение за повишение на цената на газа с 50%.

От ЕС и САЩ също обещаха финансова помощ за Украйна. В ЕС се говори за сума до 20 млрд. евро, а от САЩ още 2 млрд. долара.   dir.bg



 


Сходни връзки

МВФ и Киев се разбраха за заем до $18 млрд. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди