изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:13 EET
Извадете пенсиите си от банките, взимайте ги в пощите, призовават от „България без цензура”    
Политика София. На българските пенсионери искам да кажа да си извадят пенсиите в банките, взимайте си ги в пощите. Това каза пред журналисти Ангел Славчев, зам.-председател на „България без цензура”, във връзка с внесения от ББЦ проект за решение за налагане на мораториум върху принудителни изпълнения от частните съдебни изпълнители, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Там ЧСИ нямат право да ви запорират нищо, а докато сте на банкова сметка, могат да го правят, дори и да е незаконно.

 ББЦ и нашата коалиция ще се грижим за хората и ще се борим за правата им. Този мораториум е следващият акт след операция „Чисти ръце”, обясни Славчев.
„Надяваме се това да не усложни легалните вземания. Нашето предложение е Министерски съвет да администрира този тип взаимоотношение, докато не се направи едно правилно и адекватно законодателство, което да защитава интересите на бизнеса и потърпевшите от такъв тип злоупотреби. Надявам се Народното събрание да подходи разумно и да се намери изход от тази криза, защото са много „ужилените”, които се оплакват из цялата страна. МС ще следи изпълнението на мораториума до въвеждане на законодателни промени”, каза Светлин Танчев.
Рада Коджабашева, зам.-председател на „България без цензура”, обясни, че чл. 417 на ГКП поставя под един знаменател частни дружества – банките и държавни институции – общини и държавни учреждeния. „Очевидна е нелекостта на това сравнение и то трябва да бъде премахнато. Предвид практиките на ЧСИ имаме много сигнали от майки, чиито майчински са запорирани по сметките. Тези факти стоят в основата на този мораториум”, добави Коджабашева.
Мария КАЛОЯНОВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Извадете пенсиите си от банките, взимайте ги в пощите, призовават от „България без цензура” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди