изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:25 EEST
Информационен бюлетин на МВР    
Ред и сигурност

Информационен бюлетин на МВР



София. Служители на Второ районно управление задържаха 26- годишен мъж за грабеж. Около 20 часа на 27 февруари 49- годишна жена заявила в полицията, че същия ден на ул. „Г.Костов” непознат мъж  издърпал от ушите й златни обици. След проведени издирвателни действия е установен извършителят на деянието-А.Й. /26г./ от Берковица. На 25 март мъжът е задържан в районното управление за 24 часа. След доклад по случая в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 300 лева.

Служители на СДВР изясняват обстоятелствата около инцидент, станал снощи към 24 часа. По първоначални данни на ул. „Крум Попов“ лек автомобил „Ауди А 7“ е ударил седем паркирани автомобила. Предприети са действия по установяването на шофьора за налагане на санкции по надлежния ред.

Бургас.  Служители на Първо РУП реагирали светкавично на сигнал, подаден вчера към 13.20 ч. за стрелба в района на общинския пазар на ул. «Цариградска». На място те установили, че изстрелите са произведени с газов пистолет от 32 годишния Д.Г. от Бургас, който бил във видимо нетрезво състояние. По първоначални данни той и А.М./49 г./ от с. Трояново се скарали .  При разпрата опонентът извадил нож и се заканил да го убие. В отговор  Д.Г. стрелял два пъти с халосни патрони. Двамата са отведени в полицията и задържани в рамките на 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Ямбол. Ямболските полицаи задържаха двама 29-годишни мъже, извършили взломни кражби от автомати за напитки в града. Те работили по няколко идентични сигнала. През нощта на 22 срещу 23 март на ул. «Граф Игнатиев», след взлом на врата на кафе-автомат била извършена кражба на 170 лева. По същия начин били откраднати 280 лева от автомат за мляко на ул. “Търговска” и разбита врата на автомат за безалкохолни напитки на ул.”Търговска”. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия са установени и задържани двамата бургазлии– В.Г. и М.К.. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Враца. Служители на реда разкриха авторите на кражба от манастир. Престъплението е извършено в периода октомври 2013 – 24 март 2014 г. Разследващите започнали работа по сигнал за кражба на 17 икони,  четири врати на иконостаси, медна камбана и други предмети от манастир “Св. Николай”, намиращ се в землището на с. Краводер. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на деянието – криминално-проявените и осъждани за кражби Ц.Г. /25 г./ и Д.Л. /24 г./ и 20-годишната И.Ц., и тримата жители на Враца. Работата по случая продължава.
Вчера,  при претърсване в къщата на Б.А. /45 г./ в село Търнак, полицейски служители са намерили  и иззели самоделно изработена пушка 12 кал., шест капсул-детонатора, огнепроводен шнур с дължина 10 м, 184 г прахообразно вещество - на цвят наподобяващо амонит, както и 30 г канабис. Конфискувани са и два газ-сигнални пистолета, които не са регистрирани по надлежния ред.

Габрово. На 25 март т.г. към 23.40 ч., чрез тел. 112, в полицията бил получен сигнал за откраднат товарен автомобил „Фиат Дукато”, паркиран на ул. „Македония“. Веднага били предприети заградителни  действия, в които се включили и служители на РУП- Дряново. Така час по-късно, в района на пл. „Ракетата“ на изхода за гр. В. Търново, те засекли отнетия фиат, а шофьорът не спрял на подаден със стоп-палка сигнал. При последвалото преследване в с. Зая водачът напуснал превозното средство и направил безуспешен опит да избяга. Задържаният е 58-годишният Н.Т. от гр. Варна, осъждан. Извършен е оглед, при който е установено, че на товарния микробус са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. Изяснено е още, че Н.Т. е седнал зад волана, въпреки наложения му едногодишен срок на наказание по административен ред за управление на МПС без шофьорска книжка. В резултат от допълнителните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че минути след първото престъпление, той и 60-годишният И.Н. от  Варна,  са откраднали и микробус „Мерцедес Вито”, паркиран на ул. „Антим Първи“ в Габрово. Автомобилът е намерен изоставен в землището на с.Балиновци. В РУП- Габрово са образувани досъдебни производства, продължава издирването на втория извършител.

София област. 33- годишен мъж е задържан за кражба от предприятие. Вчера в РУП- Елин Пелин постъпило съобщение за открадната метална стълба транспортьор от предприятие в с. Гара Елин Пелин. Веднага стартирали оперативно- издирвателни действия, в хода на които криминалистите установили и задържали автора на кражбата. Пред полицейските служители 33- годишният Е.К. от същото село направил пълни самопризнания, а отнетата от него вещ е намерена и върната на собственика. Извършителят, който е регистриран и осъждан за аналогични престъпления, остава в ареста за срок до 24 часа. Материалите по образуваната преписка са докладвани пред районна прокуратура- Елин Пелин.

Пазарджик. Цигари без бандерол, нерегистрирано газово и пневматично оръжие и боеприпаси са иззети от жена в пазарджишкото село Паталеница. Вчера сутринта екипи на сектор „Криминална полиция” при РУП-Пазарджик извършили претърсване в жилището на Ж.Д. /54 г./. Установено е, че тя е извършвала търговия с цигари без бандерол. В жилището са открити общо 3869 къса с цигари от различни марки. Намерени са още нерегистрирани газов револвер, пневматична пушка и боеприпаси за револвера. Тютюневите изделия, оръжието и боеприпасите са иззети. Спрямо Ж.Д. е образувано бързо полицейско производство. 

Пловдив. Контрабандни цигари  са иззети и от 56-годишен пловдивчанин. Вчера на ул. „Георги Бенев” в областния град служители от Трето РУП спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от Ю.А. В колата униформените открили 20000 къса папироси без акцизен бандерол. По случая срещу мъжа е образувано незабавно производство, той е задържан за 24 часа.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди