изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:16 EET
ЛАЛЕТАТА СА ГОТОВИ ЗА ПАРАДА СИ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК    
НовиниЛалетата от най-ранните сортове на класовете Фостериана, Кауфманиана, Грейги, Единични ранни, Ранни кичести, Мултифлора и Ботанически, подредени в атрактивни фигури, вече разцъфтяха в Ботаническата градина в Балчик, съобщиха оттам. Посетителите могат да се наслаждават на прекрасното светлооранжево Praestans Shogun, на бледолилавото изящество на Candy Prince, на яркочервеното многоцветно присъствие на Praestans Unicum. Според ботаниците, една от най-привличащите внимание гледки е тази на искрящо жълтите едри цветове на Sweetheart.




През следващите седмици се очаква да разцъфнат и най-представителните и впечатляващи „части” от Парада – лалетата от класовете Зеленоцветни, Късни кичести, Папагалови, Триумф, Дарвинов хибрид, Ресничести.
60 000 лалета ще цъфнат тази пролет в ботаническата градина в Балчик. Първите лалета вече са цъфнали, а пикът, известен като Парада на лалетата, ще бъде през април. Тази година посетителите на градината ще видят няколко нови сорта лалета. Сред тях са “Рококо”, чиято чашка трябва да разцъфти в черно, червено и зелено, и двуцветните лалета “Принцеса Ирен” - оранжево с виолетови щрихи, и “Естела Режнвелд” - червено с бяло. Заради многото и различни видове лалетата в градината могат да се видят в рамките на около два календарни месеца.
В ботаническата градина очакват и първия цъфтеж на японски гроздовидни череши. Дръвчетата, които са засадени в парка миналата година, ще се обагрят в розово. Тази пролет посетителите ще могат да видят и няколко японски вишни, както и декоративна ябълка от Китай.


 


Сходни връзки

ЛАЛЕТАТА СА ГОТОВИ ЗА ПАРАДА СИ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди