изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:11 EEST
ДЕПУТАТЪТ КАЛИНА БАЛАБАНОВА НАПРАВИ ДАРЕНИЯ НА 5 СЕМЕЙСТВА ОТ ОБЛАСТТА    
НовиниНародният представител от АТАКА Калина Балабанова продължи и през тази седмица инициативата на патриотите "Православна солидарност", съобщиха от екипа й. При посещението си в избирателния си район тя е зарадвала пет добруджански семейства.




Христо Николов е на 25 години и живее в Генерал Тошево. Когато е бил в 10 клас, лекарите откриват, че има тромбофлебит. В момента е безработен, а и не може да извършва тежка физическа дейност. Издържа се от доходите на баща си и на брат си, който работи в чужбина. Христо е с неплатени здравни осигуровки. Обръщал се е за помощ към администрацията в Генерал Тошево, но никой не се е отзовал.  Калина Балабанова е дарила финансови средства, с които Христо Николов да плати своите здравни осигуровки и да закупи медикаменти. "Единствено АТАКА ми е помагала, за което съм ви много благодарен", сподели младият мъж
Найден Георгиев живее в град Добрич. По професия е преподавател, но в момента е безработен. Живее без никакви доходи, а помощ не получава от никого. Заради неплатени сметки водата в дома му е спряна. Депутатът му е дарил 1000 лева, с които младият мъж да да покрие своите задължения.
11 годишната Преслава живее в Добрич. От 10 години страда от детска церебрална парализа. За нея денонощно се грижи майка й Дияна. Разходите по отглеждането и възстановяването й са непосилни за семейството. Народният представител от ПП АТАКА е дарила 1000 лева на майката на Преслава, с които тя да покрие разходите за следващите няколко месеца за логопед и рехабилитатор, които посещават дома им 3 пъти седмично. "Много съм благодарна на вас и на г-н Сидеров за помощта. Трябва да има повече хора като вас", е споделила 42-годишната й майка.
Дарение Калина Балабанова е направила и на 60-годишната Донка Иванова от село Стожер. Жената е с множество заболявания. Доходите на семейството й са 200 лева. Възрастната жена има нужда от медикаменти, за купуването на които трябва да се изразходва голяма част от месечния бюджет на домакинството. Покривайки и сметките си, семейството на Донка остава без средства за храна и така потъват всеки месец в дългове към съседи и приятели.
Друг подпомогнат от народния представител е 53-годишният Неделчо Неделчев от с. Стожер, който е с инсулт, има и хронични заболявания. Социалните му помощи в размер на 120 лева ще бъдат преустановени следващия месец. Тогава семейството му ще разполага единствено със около 130 лева на месец, с което трябва да покрият разходите си и да купуват лекарства. Калина Балабанова е поела ангажимент и към други жители на областта, изпаднали в трудност. От екипа й обясниха, че даренията тя прави със средства от заплатата си, а, когато става въпрос за по-големи суми, тогава се използват и средства от партийната субсидия.


 


Сходни връзки

ДЕПУТАТЪТ КАЛИНА БАЛАБАНОВА НАПРАВИ ДАРЕНИЯ НА 5 СЕМЕЙСТВА ОТ ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди