изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:10 EEST
БОГАТА КУРТУРНА И СПОРТНА ПРОГРАМА В ТЕРВЕЛ    
КултураС настъпването на пролетта в Тервел започва и реализацията на по- голяма част от проявите, планирани да осигурят както възможности за изява на самодейците и младите хора в общината, така и докосване до изкуство, представено от гостуващи професионални трупи и състави.


В навечерието на Лазаровден на 11 април от 14 часа пред читалището лазарските групи от детските градини, училищата и читалищата в общината ще представят лазарски песни, танци и обичаи под надслова на надпяването „Лазар ти иде, Лазар ти шета". Седмица по- късно – на 17 април от 14 часа, на пистите на градския стадион ще стартират състезателите в традиционния крос „Хан Тервел“, организиран от КЛА „Атлетик“ и общината. Очаква се Доростолският митрополит Амвросий да отслужи празнична литургия в храм "Св. Великомъченик Георги Победоносец" на втория празничен ден след Великден -  21 април.
На 28 април МКБППМН, съвместно с инспектори от РУП в Тервел, ще проведат занятие с абитуриентите на тема „Да завършим училище без произшествия“. На следващия ден Местната комисия ще обяви резултатите от конкурса за рисунка „Избирам да съм независим“. 29 април е датата, на която грациите от балет „Каприз“ ще изнесат своя годишен концерт. На 30 април ще се проведе ученическата надпревара в общинския кръг на състезанието по противопожарна защита на населението.
Тази година традиционните празници на културата ще стартират на 6 май - Деня на град Тервел. Предвижда се в ранните часове на празника Доростолският митрополит да отслужи света литургия и освещаване на Гергьовски курбан за миряните – жители и гости на общината. Място на събитието е храмът, носещ името на светеца. Програмата ще продължи с провеждането на ХХ юбилеен празник на фолклора, в който ще се представят всички фолклорни изпълнители от общината. Вечерта е отредена на спектакъла „Майка България“ на фолклорен ансамбъл „Тракия“-Пловдив. В две поредни вечери – на 15 и 16 май, всички приятели и почитатели на ДФТА „Калинка Вълчева“ при НЧ „Димитър Дончев–Доктора–1893 година“ могат да гледат годишния концерт на децата от ансамбъла.
На 16 май преди обед на площада пред читалището ЦДГ „Здравец“ ще организира празник „Хитър Петър и Богдана в наше село на мегдана“. Концепцията на събитието е да се представят откъси от хубави български приказки, традиционни детски игри, обичаи, песни и танци. На специално организиран базар ще бъдат представени сувенири и други изделия, изработени от подръчни материали. Декорите за представлението и сувенирите са изработени от колектива на ЦДГ "Здравец".
В седмицата от 19 до 24 май СОУ „Йордан Йовков“ и ПГТО „Дочо Михайлов“ ще изпратят зрелостниците от випуск 2014. Тогава ще бъде организиран и абитуриентският бал. За 10-та поредна година общината ще финансира празничната вечеря на абитуриентите. На 29 май вечерта на градския площад концерт ще изнесе Владимир Ампов-Графа.
През първата десетдневка на юни ще бъдат представени един детски куклен спектакъл и една театрална постановка за възрастнии – все още заглавията и датите се уточняват. Очаква се в културния афиш със самостоятелната програма да се включи и танцово-певческата група за изворен фолклор „Добруджанска огърлица“ при НЧ „Димитър Дончев–Доктора–1893 година“. От 6 до 8 юни ДФТА „Калинка Вълчева“ ще участва в международен фолклорен фестивал в Загреб–Хърватска.
В началото на юни ще се проведе и общински турнир по волейбол, в който ще участват отбори от големите ученици на двете гимназии, сборен отбор на РУП и РС „ПБЗН” и други любители на атрактивната игра. До 15 юни ще бъде проведен и традиционния междуучилищен шампионат по футбол за учениците от 5 до 8 клас.
Общинската ваканционна програма „Наше лято“ стартира на 1 юли с много забавления и игри за децата от всички възрасти. НДТ
 


Сходни връзки

БОГАТА КУРТУРНА И СПОРТНА ПРОГРАМА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди