изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:12 EEST
СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРЕДПРИЕЧАМЕСТВО СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВУМК    
ОбразованиеУченици от 11 средни училища в страната участваха в състезание по социално предприемачество, организирано от Висше училище Международен колеж в Добрич.


В него се включиха над 60 участници от София, Пловдив, Велико Търново, Елена, Силистра, Видин и др.
В началото на събитието студенти от ВУМК представиха собствени реализирани бизнес проекти, като добър пример за работещи компании, както и примери за социално предприемачество от България и света. От организаторите бе спуснат казус, по който младежите започнаха работа с помощта на български и чуждестранни студенти (Бразилия, Нигерия, Великобритания, Украйна, Русия и др.) от ВУМК. Състезанието се проведе изцяло на английски език. В края на деня младежите представиха идеите си пред жури.
Първа награда спечели отборът, създал проект за въвеждане на модерни методи за обучение в образователната система. Всеки един от 5-членния тим на победителите получи стипендия за обучение в британските бакалавърски програми на ВУМК и университета Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University, UK), както и предмети награди, учебни пособия. Втора и трета награда – книги на английски език, ваучери за намаление за участие в летни езикови семестри бяха отредени на отборите, създали проекти за еко ферма и младежки център за забавления. Младите победители - ученици в 10, 11 и 12 клас от Добрич, София, Елена и Варна, получиха наградите си от доц. Тодор Радев – президент на ВУМК.
Според мнението на участниците – ученици и учители, този младежки лагер е уникален с международната работна среда, както и възможността да се създават проектите с помощта на чужденстрании студенти (Бразилия, Нигерия, Тюркменистан, Великобритания, Украйна, Македония и др.), което по естествен начин е въвело изискването работният език на събитието да е английски. НДТ
 


Сходни връзки

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРЕДПРИЕЧАМЕСТВО СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВУМК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди