изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:16 EEST
СЛИВАТ ДВЕ УЧИЛИЩА В БАЛЧИК ЗАРАДИ НЕДОСТИГ НА УЧЕНИЦИ    
НовиниПрофесионална гимназия за подготовка на кадри в обслужващата сфера в Балчик се слива с друго училище заради недостиг на ученици, съобщиха от общината, съобщи БТА.




Общинският съвет вече реши преобразуването да стане от 1 септември 2014 година. В професионалната гимназия "Алеко Константинов" тенденцията на намаляване на учениците непрекъснато се задълбочава, като от 172 през учебната 2008-2009 година гимназистите сега достигат 71. Учебната база на училището е голяма, но амортизирана и се нуждае от ремонт и инвестиции, посочват от общинската администрация. От новата учебна година гимназистите, които се обучават по специалностите "Производство на кулинарни изделия и напитки" и "Малък и среден бизнес", ще бъдат пренасочени в средното общообразователно училище "Христо Ботев". Според кмета на Балчик Николай Ангелов със сливането на двете училища ще бъдат оптимизирани разходите за обучение и ще се запази възможността да бъдат подготвяни кадри за хранително-вкусовата промишленост и туристическата индустрия в региона.


 


Сходни връзки

СЛИВАТ ДВЕ УЧИЛИЩА В БАЛЧИК ЗАРАДИ НЕДОСТИГ НА УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди