изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:34 EET
ДОБРО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ПШЕНИЧНИТЕ ПОСЕВИ, ЗАПОЧНА ПРОЛЕТНАТА СЕИТБА    
НовиниОколо 90 на сто от посевите с пшеница и ечемик в Добричка област са в добро състояние, а 10 % са в много добро. Това сочи докладът на комисията, която извърши първото след края на зимата обследване на площите с есенни култури в региона, съобщи директорът на областната дирекция „Земеделие“ Зия Халил. Фазата на развитие на растенията е край на братене и начало на вретенене  или   това е периодът, в който се изгражда съцветието . Предвид ниските температури, към момента в посевите няма констатирано развитие на болести, няма и активна популация на полевка, сочи още докладът. Стопаните са започнали да третират заплевелените посеви с пшеница и ечемик.




Добро като цяло се определя състоянието на рапицата в Добричка област. Тази стопанска година условията за развитие на маслодайната култура бяха подходящи и тя вече започва да цъфти, каза още Зия Халил. 
Припомняме, че през есента на 2013 г. в областта бяха засети 73 600 декара с ечемик, 162 285 декара с рапица и 1 236 051 декара с пшеница.
На места в областта, основно в крайморските общини, е започнала пролетната сеитба. Засега се сее слънчоглед. Влагозапасяването в почвата е добро и до дни масово ще започне сеитбата, каза още директорът на земеделската дирекция. По последни данни, в областта подготвените за сеитба със слънчоглед площи са 412 753 декара, а за царевица – 391 283 декара.


 


Сходни връзки

ДОБРО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ПШЕНИЧНИТЕ ПОСЕВИ, ЗАПОЧНА ПРОЛЕТНАТА СЕИТБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди