изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:39 EET
РЗИ АЛАРМИРА ЗА ОПАСНИ КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ    
НовиниЗа опасни козметични продукти, внесени от Италия, предупреждава Регионалната здравна инспекция в Добрич. Става въпрос за оцветяващи кремове и гелове за коса. За тях в инспекцията е получено писмо от министерството на здравеопазването, което информира за получени нотификации от Европейската система за бърз обмен на информация за опасни стоки, пуснати на пазара.




Кожни реакции може да предизвика оцветяващ крем за коса с масло от шеа, марка Renèe Blanche, супер светло рус. Той е произведен в Италия. Установено е наличие на бензо(а)пирен, пирен и бензо(ги)перилен над допустимите норми, което, според здравните инспектори представлява сериозен риск за общественото здраве. Опасност представлява и оцветяващ гел без амоняк на същата марка, рус, който също има съдържание на химически вещества над нормата. Други продукти, за които се предупреждава, са оцветяващи гелове без амоняк REFLING в цветовете лилаво-кафяв, цвят слива и черен/син. Те също могат да предизвикан специфични кожни реакции и представляват сериозен риск за общественото здраве, алармират от РЗИ. Опасен е и оцветяващ крем за коса с масло от шеа, марка Renèe Blanche, цвят кестен и цвят венецианско русо.


 


Сходни връзки

РЗИ АЛАРМИРА ЗА ОПАСНИ КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди