изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:30 EEST
КМЕТЪТ ЗАБРАНИ ПАЛЕНЕТО НА СТЪРНИЩА    
НовиниПаленето на стърнища и на други растителни остатъци в земеделските земи край Добрич се забранява със заповед на кмета на Добрич през пожароопасния сезон до 30 октомври.

 




С нарочна заповед времето от 24 март до 30 октомври е определено като пожароопасен сезон в горските местности на територията на общината.  Въвежда се денонощно дежурство и непрекъснато наблюдение чрез оперативния дежурен по Общински съвет за сигурност, както и телефон за сигнали – 058-602-724. Забранява се паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии, се посочва в кметската заповед. Ръководствата на Държавно горско стопанство, на фирма „В и К”-Добрич, ползвателите на горски терени и ръководителите на обекти в тях се задължават да проверят състоянието на противопожарните хидранти и депа и ако те са неизправни, да предприемат мерки за възстановяването им.  Общината обявява открити телефони за сигнали при опасност от пожари.Председателите на земеделски кооперации, арендатори и ползватели на земеделски земи в близост до горски масиви трябва да поддържат в техническа изправност пожарогасителни устройства и ако някъде лумне огън, незабавно да се включат в потушаването  му, се посочва в заповедта. През пожароопасния сезон се забранява паленето на открит  огън, както и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии в региона. Изхвърлянето на горими отпадъци може да става само в контейнерите за боклук и на сметищата, се разпорежда със заповедта.
Собствениците на линейни обекти и съоръжения, които попадат в горски масиви, са длъжни за собствена сметка да ги прочистят от дървета, клони, храсти и сухи треви, за да не се стига до инциденти. Забранява се още паленето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи. На свой ред, ръководителите на ловни дружинки и туристически сдружения трябва да проведат инструктажи със своите членове за повече бдителност и за спазване на правилата за пожарна безопасност.


 


Сходни връзки

КМЕТЪТ ЗАБРАНИ ПАЛЕНЕТО НА СТЪРНИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди