изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:16 EEST
ГЕРБ И ДПС ВЕЧЕ ГЛАСУВАТ ЗАЕДНО В ПАРЛАМЕНТА    
ПарламентДепутатите приеха на първо четене в пленарна зала предложените от ГЕРБ промени в Изборния кодекс в частта му за ЦИК. Преди два дни промените минаха на първо четене в правната комисия към парламента с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Днес отново се запази същата логика в гласуването - ГЕРБ и ДПС гласуваха заедно „за", от „Атака" се въздържаха, а от БСП бяха против.

От опозицията предлагат увеличение на членовете на Централната избирателна комисия от 19 на 20, с което да се даде още един мандат на ДПС в партийната квота на членския състав на комисията.

„Няма никаква опасност от това, че членовете на ЦИК, с допълнителните двама членове - общо 20, като четно число би създало проблем за работата на ЦИК. Това е така, защото има изрично разписана разпоредба, в която се казва, че решенията се вземат с 2/3 мнозинство", коментира по време на дебатите заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.

От своя страна заместник-председателят на Народното събрание и автор на Изборния кодекс Мая Манолова заяви: „Тъй като очевидно този законопроект ще бъде приет без подкрепата на „Коалиция за България" съм длъжна да обърна внимание на проблемите, които той би създал, ако не бъде сериозно поправен между първо и второ четене. Нека да кажа, че този законопроект се отнася единствено и само до състава на членовете ЦИК".

По време на дебатите депутатът от „Атака" Павел Шопов се обърна към колегите си от ГЕРБ: „Вашият текст няма нищо повече за цел, отколкото да оправи по някакъв начин това, което стана - справедливо или не, правилно или неправилно, между вас и ДСП, нищо повече".  http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ И ДПС ВЕЧЕ ГЛАСУВАТ ЗАЕДНО В ПАРЛАМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди