изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:06 EEST
Газпром поиска от Украйна да плати дълга си незабавно    
По света Руският газов гигант Газпром поиска от украинската Нафтогаз да предприеме незабавни стъпки, за да плати получения газ на стойност над 2,2 милиарда долара.

"Нафтогаз Украйна трябва да предприеме незабавни мерки, за да плати нарасналия дълг", съобщи руската компания в комюнике, след като нейният директор Алексей Милер се срещна с директора на Нафтогаз Андрей Соболев.

"Към момента общият дълг на Нафтогаз се оценява на над 2,2 милиарда долара, включително доставките през март", уточни Газпром. Руският газов гигант съобщи по-рано днес, че увеличава цената на газа за Украйна с повече от една трета, като премахва отстъпката заради нарасналото напрежение между двете страни.

Сега Украйна ще плаща цена от 385,50 долара за 1000 куб. м. газ, съобщи Милер в комюнике. Преди това страната плащаше 268,50 долара за 1000 куб. м. "Отстъпката вече няма да се прилага. Това се дължи на неспособността на украинската страна да плаща дълга си от 2013 г. и да реализира пълно заплащане на настоящите доставки", допълни той. /АФП
http://news.bgnes.com/
 


Сходни връзки

Газпром поиска от Украйна да плати дълга си незабавно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди