изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:05 EEST
Пол Крейг Робъртс: Разграбването на Украйна от Запада започна    
Коментари Вече е очевидно, че протестите на Майдана в Киев са в действителност организирани от Вашингтон за свалянето на демократично избраното правителство. Целта на преврата е да се инсталират военни бази на НАТО на границата между Украйна и Русия, както и налагането на МВФ- програмите за икономии, които се използват за прикриване на западните финансисти, които ограбват страната.

Искрените, вярващи във висши идеали хора, които излязоха на улицата безплатно – са лековерни сюжетни простофили, които унищожиха своята страна.

Украйна е политически несъстоятелно обединение на украинските и руски територии, тъй като руски земи се появиха в границите на УССР, които начертаха Ленин и Хрушчов. Крим, който бе даден на Украйна от Хрушчов, вече я напусна и се завърна в Русия.

Ако на руския изток и юг в Украйна не се осигури определена автономия, след Крим ще последват и те. Ако се продължат враждебни действия, насочени към рускоезичното население от марионетното правителство в Киев, ще последват още дезертьорства към Русия.

Вашингтонският доброволен преврат се сблъсква с други проблеми, които могат да възникнат поради нарастващия конфликт между добре организирания Десен сектор и марионетките на Вашингтон. Ако има въоръжен конфликт между двете групи, Вашингтон може да заключи, че е необходимо да изпрати помощ на приближените си.

Появата на войски на САЩ/НАТО в Украйна ще окаже натиск върху Путин и той ще се заеме с оставащите рускоговорящи региони на Украйна.

Разграбването на Украйна беше започнало по-рано от решенията на политическите и географските въпроси. Западните медии говорят за „спасителните пакети“ на МВФ не повече истина отколкото за всичко друго. Медийното отразяване и много украинци смятат, че МВФ ще спаси Украйна, давайки милиарди долари на страната.

Украйна няма да получи и един долар от МВФ. МВФ ще направи така, че да замени украинския дълг пред МВФ с украински дълг към западни банки . МВФ ще дава парите на западните банки, а те ще намаляват дълга на Украйна за пари. Вместо да има дългове към банки, Украйна сега ще има дълг към МВФ.

Сега може да започне и плячкосването. Кредитът на МВФ ще донесе нови условия, налагайки икономии на украинския народ, за да може украинското правителство да събере пари, за да изплати дълговете си към МВФ. Условията на МВФ, които ще бъдат наложени, ще се състоят от сериозни съкращения на пенсиите, обществените услуги, публичния сектор, субсидии за закупуване на потребителски стоки като природен газ.

И без това ниският стандарт на живота ще падне още по-ниско. В допълнение, украинските държавни активи и украински фирми ще се продават на западните купувачи.

Освен това, Украйна ще трябва да снижи стойността на своята валута. В напразен опит да защити стойността на своята валута от снижаване (а оттам и от високата цена на вноса) от спекуланти, Украйна ще трябва да взема още повече пари, за да поддържа валутата си на международния валутен пазар. Разбира се, валутните спекуланти, в крайна сметка ще получат заемни средства, в резултат на което Украйна ще е в дългове дори повече, отколкото сега.

Корупционната компонента е легендарна, така че пряка последица от действията на доверчивите протестиращите на Майдана ще е снижаване на нивото на украинския живот, нарастваща корупция, загуба на суверенитет върху икономическата политика на страната, както и прехвърлянето на украинското държавно и частно имущество в западните интереси.

Ако Украйна попадне в ръцете на НАТО, Украйна ще бъде във военен съюз срещу Русия и ще бъде мишена за руските ракети. Това би било трагедия за Украйна и Русия, тъй като украинците имат роднини в Русия, а руснаците – в Украйна. Двете страни са по същество единни двеста години. Да бъдат изложи на разграбване е ужасен срам и голямо престъпление.

Лековерните наивници, които са участвали в организирани протести, ще съжаляват до края на живота си.

Когато започнаха протестите, описах какви са последиците и казах, че ще обясня процеса на плячкосване. Сега не трябва да го направя. Проф. Мишел Чосудовски обясни грабителските процеси в МВФ, заедно с голяма историческа компонент тук:

http://www.globalresearch.ca/regime-change-in-ukraine-and-the-imfs-bitter-economic-medicine/5374877

Няколко заключителни думи. Въпреки безспорното доказателство, че една след друга страните биват ограбвани от Запада, правителствата на страните длъжници все още се абонират за програмата на МВФ. Защо правителствата продължават да се съгласяват с чуждестранното ограбване на тяхното население ?

Единственият отговор е – за това им плащат. Корупцията, която ще се появи в Украйна в близко бъдеще, ще позволи на бившия режим да изглежда честен.

http://www.paulcraigroberts.org/2014/03/29/western-looting-ukraine-begun-paul-craig-roberts/

Пол Крейг Робъртс е бивш заместник-министър на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън. Считан е за един от бащите на „рейгъномиката“, която имаше изключително значение за разпада на бившия съветски блок, наречен от Рейгън  „Империя на злото“.

epochtimes-bg.com

http://bgnews.me

 


Сходни връзки

Пол Крейг Робъртс: Разграбването на Украйна от Запада започна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди