изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:18 EEST
VI ФЕСТИВАЛ НА МЕДА СЕ ПРОВЕЖДА В ДОБРИЧ    
ЗемеделиеВчера в Добрич бе открито шестото издание на Фестивала на меда и пчелните продукти, който се провежда под егидата на областния управител Недко Марчев.  В дните до 10 април производители от Добрич, Варна, Пловдив, Русе, Габрово ще предлагат мед, прополис, пчелно млечице и др. продукти. Гост на официалното откриване бе зам.-областният управител Даниел Йорданов, който поздрави инициаторите и пожела успех на представителите на бранша, дошли от различни градове на страната.

Сред участниците в изложението са производители от Габрово, които предлагат „Пропи“ - прополисови кремове с билки и етерични масла. Препоръчват се за рани, изгорено, напукани пети, лишеи, екземи, разширени вени, хемороиди, гъбички, с лечебно и козметично действие. Предлагат още клеева тинктура за имунитет, спрей с прополис и физиологичен разтвор против хрема,  лосион за коса против косопад и пърхот. „Прополисът е естественият антибиотик в природата и в съчетание с лечебните български билки е много широкоспектърен . ние сме много доволни, когато и клиентите ни са доволни“, сподели Илияна Петкова. Тя допълни, че всички продукти, които предлагат, са с много високо качество като натурални продукти и широк спектър на действие.
Традиционен участник във фестивала и пчеларя от Добрич Недялка Михова. На фестивала тя се представя с мед от миналогодишна реколта, както и с най-новите продукти, които са разработили. Най-новото е апикомплекс, който съдържа петте пчелни продукта, които по принцип консумираме поотделно – пчелен мед, пчелен прашец, прополис, пчелно млечице и търтиеви личинки или търтиев хомогенат. Той е непознат у нас, но в Турция и Русия се предлага дори като таблетки. Той е особено добър като продукт, който повлиява благотворно нервната система – при депресивно състояние, постоперативно,  при тежки физически натоварвания. Предлага разнообразие от мед, комбинация с пчелен прашец, сусамов тахан и прополис, както и всичките му производи. „Всичко от пчелите е полезно и сладко“.
Недялка Михова е оптимистично настроена по отношение на развитието на пчелните семейства тази година. В пчелините й има нулева зимна смъртност, но се опасява, че единият е разположен до обработваеми земи и се опасява от натравяне при евентуално пръскане. Вече е започнала подхранването на пчелите.


 


Сходни връзки

VI ФЕСТИВАЛ НА МЕДА СЕ ПРОВЕЖДА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди