изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:31 EEST
ВАЖНИ СРОКОВЕ ЗА ДАНЪЦИТЕ    
ИкономикаСпоред данъчния календар, до 10-и април трябва да се декларират направените залози и данъка от организатори на хазартни игри и от оператори на телефонна или друга електронна съобщителна услуга за проведени през предходния месец хазартни игри, при които залогът за участие е чрез цената на телефонна или друга електронна съобщителна услуга. Внасяне на този данък от операторите на телефонна или друга електронна съобщителна услуга.

До 14-и април е срокът, в който се подава справка-декларация по ЗДДС, ведно с отчетни регистри и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период - месец март. В този срок се подава и VIES-декларация от регистрирано лице, което е извършило вътреобщностни доставки,  доставки като посредник в тристранна операция (с изключение на получено авансово плащане (цялостно или частично) от посредник в тристранна операция) или доставки на услуги по чл. 21, ал. 2 от ЗДДС (включително получените авансови плащания), с място на изпълнение на територията на друга държава членка за данъчния период – месец март.
Пак до 14-и април е срокът за подаване, съгласно чл. 11, ал. 1 от ЗСВТС на Интрастат декларации -  пристигания/изпращания за месец март 2014 г.  Както и за подаване, съгласно чл.10, ал. 1 от ЗСВТС, на Уведомление за неподаване на месечни декларации за март 2014 г.
На 15-и април изтича срокът за месечните авансови вноски за корпоративния данък за януари, февруари, март и април по Закона за корпоративното подоходно облагане. Тримесечните авансови вноски за първо тримесечие за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане. В този срок трябва да се декларира и внесе данъкът за първо тримесечие върху хазартната дейност от игри с игрални автомати и игри в игрално казино.
До 20-и април регистрирано лице по реда на глава осемнадесета от ЗДДС (облагане на доставки на услуги, извършвани по електронен път от лица, неустановени в Европейския съюз) подава справка-декларация за доставки на услуги, извършвани по електронен път за предходното календарно тримесечие и внася дължимия данък 
Това е срокът, в който трябва да се подадат, съгласно чл.11 ал. 2 от ЗСВТС, Интрастат декларации - пристигания/изпращания за месец март 2014 г., за новорегистрираните Интрастат оператори с възникнало текущо задължение.

До 25-и април се внася от работодателя авансовият данък, удържан през месец март за доходи от трудови правоотношения.  Внася се от работодателя на авансовия данък, определен по реда на чл. 42, ал. 6 от ЗДДФЛ върху брутния размер на сумата от частичните плащания по трудови правоотношения, ако през месец март са направени само частични плащания.
До 30-ти април се декларират и внасят данъците при източника по  ЗКПО за първо тримесечие. Това е и срокът за внасяне на авансовия данък за първото тримесечие на 2014 г. за придобити доходи от стопанска дейност по чл. 29 от ЗДДФЛ и от наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество и подаване на данъчната декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за тези данъци. Пак до 30 април се внасят окончателните данъци по глава шеста от ЗДДФЛ за първото тримесечие на 2014 г. и подаване на данъчната декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за тези данъци. Подава се на годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за доходи придобити от физическите лица през 2013 г. и внасяне на дължимия по декларацията данък.
До края на април се ползва 5 на сто отстъпка върху внесената до 30 април част от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2013 г. от лицата, подали декларацията по електронен път в същия срок. НДТ


 


Сходни връзки

ВАЖНИ СРОКОВЕ ЗА ДАНЪЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди