изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:19 EEST
Сблъсъци в Брюксел при протест срещу икономиите в ЕС    
Европейски съюзОколо 40 000 души излязоха на протест в Брюксел срещу мерките за икономии в ЕС. Избухнаха сблъсъци с полицията, която използва водни оръдия и сълзотворен газ. Протестиращите, дошли от цяла Европа, се събраха пред сградите на европейските институции, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

Белгийската полиция използва водни оръдия и сълзотворен газ срещу демонстрантите. Те пък замеряха служителите на реда с портокали и павета.

В демонстрацията, която парализира уличното движение в белгийската столица, взеха участие около 40 000 души. Тя беше организирана от Европейската конфедерация на профсъюзите като протест срещу мерките за икономии в Европейския съюз.

Демонстрантите също така изразиха безпокойството си от социалния дъмпинг, при който фирми внасят по-евтина работна ръка, за да заменят местните работници, или изнасят работните места в страни или региони с ниско заплащане.

Целта на демонстрацията е да се предложи нов път на Европа, без драстични икономии, а с големи инвестиции за устойчив растеж и качествени работни места.

"Нашето послание е просто, но европейските ръководители не искат да го чуят. Нашето послание е, че техните политики в отговор на кризата не са достатъчни и в действителност задълбочиха социалната и икономическата криза. Нашето послание е, че драстичните икономии не функционират", посочи генералният секретар на конфедерацията Бернадет Сегол.

Говорителката на конфедерацията Емануела Бонацина призовава гражданите да гласуват на евровота на 25 май за кандидати, които ще променят начина, по който се управлява ЕС.
dir.bg

 


Сходни връзки

Сблъсъци в Брюксел при протест срещу икономиите в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди