изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:16 EEST
ГЕН. ТОШЕВО ПРИДОБИ БЛОКОВЕТЕ НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ИНСТИТУТ    
НовиниС решение от 2 април Министерският съвет реши безвъзмездно да прехвърли правото на собственост върху имоти–частна държавна собственост, на община Генерал Тошево. Имотите, предмет на предложението, се намират в село Петлешково.

Става въпрос за жилищните сгради, които досега са били собственост на Добруджанския земеделски институт. Те са общо 16 жилищни блока, в които са настанени бивши и настоящи работници и служители на научния институт. Той ще запази само три блока за нуждите на настоящите си служители, обясни директорът на института доц. Д-р Иван Киряков. Останалите ще бъдат предоставени на общината. Това сериозно ще облекчи финансовия товар върху ДЗИ, обясни директорът. И допълни, че към момента около 20 са служителите на института, които живеят в тези жилищни сгради в село Петлешково.
Искането от страна на Община Генерал Тошево да придобие собствеността върху имотите край Добруджански земеделски институт бе ясно заявено, след като през изминалата година от общинския бюджет бяха заделени близо 82 хил. лв. за благоустройствени дейности по сградния фонд в село Петлешково. От тяхното построяване през 60-те години до този момент в жилищните сгради на селото, които  обслужват  част от служителите на Добруджански земеделски институт, не бе правен основен ремонт. Това наложи и необходимостта Общински съвет–Генерал Тошево да гласува средства за тяхното реновиране. С тях се извърши цялостен  ремонт на покривните конструкции на 4 жилищни двуетажни сгради, в които живеят около 30 семейства. Подменени бяха всички носещи греди и ламперия, положени бяха нови керемиди, ремонтираха се димоотвеждащите системи. Паралелно с това, мероприятия по оптимизиране на вътрешната среда се реализираха и в новосъздаденото читалище „Тодор Рачински–2011 година” в Петлешково. Поставена бе нова дограма на прозорците, стаите, обособени за читалня и библиотека, бяха измазани и боядисани, изцяло бяха ремонтирани санитарните възли, монтираха се и нови осветителните тела. Сградата на кметското наместничество също бе приведена във вид, предполагащ оптимална среда за работна дейност.
В село Петлешково, през този строителен сезон се очаква да бъдат ремонтирани още 4 жилищни двуетажни сгради, за което общината е планирала 76 хил. лв. НДТ


 


Сходни връзки

ГЕН. ТОШЕВО ПРИДОБИ БЛОКОВЕТЕ НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ИНСТИТУТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди