изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:34 EEST
ЗАВЪРШИ ТРИДНЕВНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО РИБОЛОВ НА ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ    
Лов и риболов Завърши тридневното състезание по риболов на язовир Плачидол, което се проведе от 4 до 6 април.  Организатор на състезането бе Спортният клуб по риболов "Фишбей - Плачидол".


  Внезапно влошилото се време - студ, а в събота вечерта дъжд, преминаващ и в сняг, буря, която едва не натиква палатките в язовира, стана причина да напуснат състезанието по два отбора от Силистра и Варна, а и няколко от Добрич. На финала останаха шест отбора от Добрич. Според регламента, всеки отбор се състоеше от по двама души и имаше право на общо шест въдици. Състезанието се водеше по общо тегло на улова, не се отчитаха уловените каракуди, бели риби, костури и чиги. Всеки отбор бе настанен в сектор, изтеглен по жребий.
  Интригата бе голяма, защото класирането, като на филм, бе определено едва в последната минута с извадената в 16.58 мин. последна риба. Впрочем, за надпреварата се засичитаха само уловените шарани и амури.
   Първи се класира отборът на Ивайло Георгиев и Димитър Христов; втори - на Георги Петров и Петър Димитров; трети останаха Петър Петров и Ивелин Ивелинов.
   15-годишният ученик от СОУ "Климент Охридски" Васил Русев бе отличен като най-млад състезател, но и като уловил най-голямата риба /шаран/.
    Станислав Стоянов пък получи специален медал за... неуловил нито една риба.
    Наградите - парични, купи и грамоти връчи председателят на клуба Красимир Миланов.
    Клубът имаше и пълното съдействие и помощ на концесионера на язовира фирма "Сирена" от Добрич.
    Комендант на състезанието бе Стелиян Станев.
   СКР "Фишбей-Плачидол" се подготвя и за специално състезание за деца, впрочем усърдно се работи и над идеята за училище по риболов, където децата ще получават широк кръг от знания за природата.  НДТ


Отборите - победители


Председателят на клуба Красимир Миланов, Васил Русев - спечелил плиза за уловил най-голяма риба и най-малък участник в състезанието, коментантът на надпреварата Стелиян Станев


Специален медал и за неуловилия нито една риба Станислав Стоянов









 


Сходни връзки

ЗАВЪРШИ ТРИДНЕВНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО РИБОЛОВ НА ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди