изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:58 EEST
И Одеса на бунт! Турчинов свика шефовете на силовите структури, отмени пътуване в Литва    
По света Хиляди граждани на Одеса, въпреки забраната на властите, излязоха на протестен митинг срещу политическите репресии в Украйна. Те се събраха на пл. Куликово поле в центъра на града. Тук има палатъчно градче, в което се събират подписи за провеждането на референдуми за предоставянето държавен статут на руския език и за децентрализация на властта, предава ИТАР-ТАСС.

Демонстрантите носеха знамената на Одеса и Русия, както и плакати с лозунги "Не на фашизма!", "Одеса изгони Бандера!", "Референдум", "Ние сме славяни, а руснаците наши братя", "Искаме премахването на забраната върху руските тв канали". На митинга се изказаха представители на други протестиращи градове от Югоизточна Украйна - Донецк, Енакиево, Вознесенск, Харков, които подложиха на рязка критика властта в Киев.

Те обвиниха новата власт в политическа разправа с лидерите на протестното движение и опит да се прехвърли отговорността за гибелта на хората на Евромайдана върху "Беркут".

Участниците в митинга настояха да бъде освободен лидера на координационния съвет на обществените организации в областта "Народна алтернатива" Антон Давидченко, който е арестуван от спецслужбите, както и да бъдат прекратено преследването на други активисти.

Междувременно УНИАН съобщава, че след час половина ожесточени схватки в Харков милицията и спецчасти са успели да спасят от линч двадесетина евромайдановци, които бяха обградени и бити от проруски демонстранти. Някои от киевските активисти са с окървавени лица.

И.д. президент и председател на Върховната Рада Александър Турчинов е свикал на спешно съвещание шефовете на силовите структури и спецслужбите, предава УНИАН. Той е отменил и визитата си в Литва, заради разкото нарастване на напрежението в Югоизточна Украйна.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

И Одеса на бунт! Турчинов свика шефовете на силовите структури, отмени пътуване в Литва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди