изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:11 EEST
СЪЗДАВАНЕ НА БИЗНЕС ИНКУБАТОР ПРЕДЛАГА ЕВРОДЕПУТАТЪТ ПРЕСЛАВ БОРИСОВ    
ПолитикаИдеята за създаване на бизнес инкубатор в Добрич представи пред млади хора от града и региона депутатът от ЕНП/ГЕРБ Преслав Борисов.

По негова инициатива се проведе дискусия "Европейски програми за младежка заетост и предприемачество". Лектори бяха още общинският съветник Божанка Вуцова и Ивелина Илиева – областен координатор на МГЕРБ.
Идеята на евродепутата е за създаване на бизнес инкубатор, в който да бъдат привлечени неправителствени организации с експертни анализи за пазари и инвестиционни програми, а също и университети, както и опитни бизнесмени. За реализирането му може да се търси европейско финансиране. Той представи и идеята за „Бизнес Ангелите“ - предприемачи, които решават и рискуват в определени проекти на млади хора.
Според Преслав Борисов, успешни са бизнес инкубатори, които имат партньорство с чуждестранни организации. Той даде за пример такъв инкубатор в Англия, в който той е работил,  който осигурява 100-150 млади предприемачи годишно, които да започнат бизнес. Тук дори и на 20-30 души да се помогне, ще е нещо много важно, подчерта Борисов. Той подчерта, че бизнес инкубаторът ще даде кураж и възможност на хората да реализират идеите си.
На дискусията бе представена общата селскостопанска политика и развитието на селските райони през новия програмен период, възможностите за придобиване на конкурентноспособно образование и подкрепа на предприемачеството чрез новата европейска програма за развитие на човешките ресурси.
Преслав Борисов алармира, че ако продължава бавенето с определянето на мерките по Програмата за селските райони ще загубим като възможност за кандидатстване не само тази, а и следващата година. Той припомни, че параметрите на Общата селскостопанска политика за новия програмен период бяха гласувани и приети от ЕП още през октомври миналата година. След което всяка държава трябва да избере компонентите и да напише конкретните програми, по които ще се финансират проекти за самата държава.
Много е важно политиците да говорят за това какво се случва с тази програма и как можем да кандидатстваме, за да може максимален брой хора да се подготвят. Борисов изрази опасения, че голямата част от младите фермери в момента не знаят по какви програми при какви условия ще кандидатства, за да могат да се подготвят, каза още евродепутатът. НДТ


 


Сходни връзки

СЪЗДАВАНЕ НА БИЗНЕС ИНКУБАТОР ПРЕДЛАГА ЕВРОДЕПУТАТЪТ ПРЕСЛАВ БОРИСОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди