изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:37 EEST
ТУНИНГОВАНИ ВЕЛОСИПЕДИ УЧАСТВАХА В РЕВЮ    
НовиниРевю на тунинговани велосипеди се проведе в зала „Добротица“ в Добрич. То е част от кампанията за  пътна безопасност „Споделена отговорност”, която еродепутатът Преслав Борисов инициира миналата година. Нейната цел е повишаване на информираността сред деца и младежи относно опасностите като участници в движението по пътищата, както и подобряване на културата по безопасност.

Инициативата събра млади хора, които демонстрираха умения като колоездачи и подобренията на велосипеда, които са направили.
Преслав Борисов припомни, че, по данни на ЕС, около 10% от случаите на смъртност при пътнотранспортни произшествия са с велосипедисти. По неговите думи, велосипедистите са едни от най-уязвимите участници в движението по пътищата, а предстоят и сезоните, в които велосипедистите излизат на пътя. Борисов посочи предимствата на този вид транспорт – екологичен, удобен и по-евтин. Евродепутатът коментира и два важни проблема, свързани с велосипедния транспорт. Това са липсата на подходяща инфраструктура и видеонаблюдение като превенция на кражбите на този вид превозни средства. Проблемът е особено осезаем в бившите източноевропейски страни, посочи Преслав Борисов. Той допълни, че темата съвсем наскоро е била обсъждана в Европейския парламент и в някои европейски държави вече се работи по различни програми за справяне с проблемите.
Почитателите на колоезденето имаха възможност да покажат уникалните си возила на две колела по време ревюто в различни категории: Ретро, Детски, БМХ/Дърт Джъмб, Шосейни, Даунхил/Фрийрайд и Крос кънтри, като жури отличи най-атрактивните. Сред гостите на проявата бе и заместник-кметът на Добрич Надежда Петкова.


 


Сходни връзки

ТУНИНГОВАНИ ВЕЛОСИПЕДИ УЧАСТВАХА В РЕВЮ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди