изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:12 EEST
391 ДОБРУДЖАНЦИ ВЕЧЕ СА ПОДАЛИ ДЕКЛАРАЦИЯ С БАРКОД    
Новини391 добруджанци са  декларирали доходите си за изминалата година до края на март, като са подали декларации с  баркод, съобщиха от приходната агенция Това е с близо три пъти повече спрямо миналата данъчна кампания, когато 134 физически лица са декларирали доходи с баркод.

Този начин за подаване на годишните декларации са ползвали и 189 дружества от областта, за да декларират печалбата си за изминалата година. Декларацията с баркод е електронно копие на подоходната декларация за 2013 г. и може да бъде намерена на електронната страница на НАП. Тя може да бъде попълнена на компютър и не се изисква електронен подпис. Гарантирано е, че в попълнената декларация няма да има технически грешки, защото всички изчисления във формуляра се извършват автоматично. В декларацията се въвеждат единствено данните за получените доходи и удържаните през годината авансов данък и осигурителни вноски. Всички останали изчисления на нормативно признатите разходи и данъка за довнасяне се извършват автоматично.
След като се попълни електронно, декларацията трябва да се разпечата на принтер (препоръчително на лазерен принтер) и да се подпише собственоръчно.
При разпечатването на декларацията се генерира баркод, който съдържа цялата попълнена информация и позволява данните да бъдат заредени в системата на НАП при сканиране и без човешка намеса.
Подаването на декларацията става по начина, по който се подават и обикновените декларации. Това може да стане с изпращане по пощата или  на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офиса на Агенцията в Добрич.
Формулярите за облагане на доходите на физическите лица се подават до 30 април  2014 г., като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен също до 30 април  2014 г. 5% отстъпка  от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 30 април 2014 г. НДТ


 


Сходни връзки

391 ДОБРУДЖАНЦИ ВЕЧЕ СА ПОДАЛИ ДЕКЛАРАЦИЯ С БАРКОД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди