изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:35 EEST
"Кюриосити" засне странна светлина на Марс. Любителите на НЛО: Значи там има живот    
Любопитно Странна ярка светлина на Марс е заснел марсоходът на НАСА "Кюриосити", съобщава Ен Би Си. Кадрите зарадваха изключително много любителите на теории за НЛО и живот извън Земята.


На снимките се вижда вертикална ивица ярка светлина, която като че ли изниква от недрата на Марс и изглежда е изкуствена. НЛО блогърът Скот Уоринг обяви, че новата снимка подсказва, че на Марс има интелигентни форми на живот, които живеят под повърхността на планетата.

От НАСА обаче не са съгласни, че това е откритието на века.

Специалистът от Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА в Пасадена Джъстин Маки, който отговаря за работата на камерите на "Кюриосити" има друго обяснение. Според него една от възможните теории за загадъчната светлина е яркият отблясък на слънчеви лъчи от марсианска скала. Той обясни, че всички снимки са направени с дясната камера на марсохода, докато лявата камера не е наблюдавала подобен феномен.

Специалистът не изключва възможността светлината да е резултат от пряко попадане на слънчеви лъчи в отверстие на камерата. По думите му, това се е случвало и преди.

Маки отбелязва, че по време на снимките Слънцето е било ниско над хоризонта и слънчевите лъчи са били в нужната посока, за да може разположението на Слънцето да не е в разрез с предложеното обяснение.
http://www.trud.bg
 


Сходни връзки

"Кюриосити" засне странна светлина на Марс. Любителите на НЛО: Значи там има живот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди