изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:19 EEST
Скандал в ПАСЕ: Унгарски делегат нарече Украйна изкуствена държава и си поиска Закарпатието    
Европейски съюзВ Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа започна обсъждане на украинската криза и възможните санкции срещу Русия. Списъкът на записалите се за изказвания е рекордно дълъг- над 80 души.

Украйна трябва да се превърне в мост между Русия и ЕС, заяви представителят на групата на социалистите в ПАСЕ Гвозден Флего.
„Дилемата пред Украйна да се приближи към Русия и да изключи ЕС и НАТО или обратното е неконстуктивна и вредна. Украйна трябва да намери начин да се превърне в мост между Европейският съюз и Русия. Но самите украинци трябва да открият своето място. Ние смятаме, че Украйна трябва да се върне към политическия неутралитет”, заяви Флего.

Унгарски представител, по време на чието изказване микрофонът бе включван и изключаван няколко пъти, нарече Украйна „изкуствена държава”.  „В Украйна в момента действат „скрити сили”, които се опитват да завземат властта. Украйна е изкуствена държава, в състава на която влиза Закарпатската област, принадлежала дълго време на Унгария. В Украйна никой не признава проблема на закарпатските руснаци”, заяви представителят на Унгария.

ПАСЕ прие резолюция, в която се осъжда снайперната стрелба по време на протестите в Украйна. „Нито един човек, виновен в нарушаване на правата на човека, не трябва да остава безнаказан”, се посочва в резолюцията. В нея също така се посочва, че е необходимо незабавно разоръжаване на незаконно въоръжените лица и групи в Украйна.

ПАСЕ също така призова за отмяна на решението на Киев да прекрати предаването на редица руски телевизионни канали на украинска територия.

От своя страна Русия заяви, че докладът на консултативната комисия на Рамковата конвенция на Съвета на Европа е съставен в услуга на политически цели. „Подминавайки с мълчание общоизвестните факти на насилие и дискриминация по отношение на малцинствата, проявленията на ксенофобия и агресивен национализъм не са констатирани от авторите на доклада”, се посочва в съобщение на министерството на външните работи на Русия.

Украинската криза е резултат от грешната политика на Европейския съюз, заяви по-рано представителят на Русия в ЕС Владимир Чижов
„Очевидно е, че тази криза е предизвикана от недооценяването на два фактора- външен и вътрешен. Ако говорим за сегашния момент, то външният фактор е в голяма част грешната политика на ЕС”, заяви Чижов.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Скандал в ПАСЕ: Унгарски делегат нарече Украйна изкуствена държава и си поиска Закарпатието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди