изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:57 EEST
Втора европейска титла за България    
Спорт Един от най-добрите български щангисти Иван Марков донесе поредна радост на родината от европейското първенство по вдигане на тежести в Тел Авив. Представителят ни в категория до 85 килограма завоюва златен медал, при това по изключително убедителен начин.

Марков направи двубой от 381 кг. Той излезе първи след изхвърлянето със 175 кг, а в изтласкването удържа преднината си с 206 кг. Втори далеч зад него остана руснакът Адам Малигов. Той направи двубой само от 373 кг, като изхвърли 171 кг и изтласка 202. Бронзът остана за французина Бенжамен Анекен.

Иван Марков е световен и европейски вицешампион от миналата година, като успя и сега да триумфира. По-рано днес пък Милка Манева завоюва сребро при 69-килограмовите жени.

Успехът на Марков е втора европейска титла за България от провеждащата се в Тел Авив надпревара. В неделя със злато се окичи и Ивайло Филев в категория до 62 кг.
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Втора европейска титла за България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди