изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:53 EEST
ИЗЛОЖБА „ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН В КОСМОСА” ЩЕ ГОСТУВА В ГЕН. ТОШЕВО    
КултураПо повод 12 април – Международен ден на авиацията и космонавтиката, Историческият музей в Генерал Тошево има удоволствието да покани гражданите на града да разгледат гостуващата фотоизложба под наслов: „Първият българин в Космоса“. Изложбата е дело на уредника Ганчо Ганев, а графичен дизайнер е Георги Николов при Регионален исторически музей– Ловеч.

Фотоизложбата поставя своя акцент върху подготовката, полетът и драматичното приземяване на кораба „Союз-33“, управляван от международния екипаж Николай Рукавишников и първия български космонавт Георги Иванов. Отделено е внимание и на полета на бригаден генерал Александър Александров, за чиито полет се разработи обширна научна програма и съответен апаратурен комплекс за изследвания на космическата физика, дистанционните изследвания на Земята, космическа биология и медицина, микрогравитационните технологии.
Не се подминават и постиженията на българските учени в областта на Космоса, като се отбелязва участието им в програмите: "България-1300” ; "Интербол" и "Космическата оранжерия „СВЕТ", разработването на комплексна апаратура за изведените в орбита спътниците “Интеркосмос-България 1300” и “Метеор-природа”, създаването на космическата лаборатория и българското космическо меню.
Гостуващата изложба се състои от  23 цветни постера, съдържащи текстова част, схеми, снимки, както и обработени материали от фонда на РИМ–Ловеч, 10 маслени картини на художника от Киргистан–Роман Гуманюк, посветени на полета от Байконур. Фотоизложбата е и изключително любопитна и подходяща за широк кръг посетители.
Откриване ще се състои на 11 април в 13.30 часа в Историческия музей в Генерал Тошево. Изложбата ще гостува до 30 април. НДТ


 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА „ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН В КОСМОСА” ЩЕ ГОСТУВА В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди