изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:36 EEST
УФОЛОЗИТЕ ОТНОВО ЩЕ ИЗСЛЕДВАТ АНОМАЛНА ЗОНА НА СЕЛО КАРАПЕЛИТ    
НовиниСело Карапелит, Добричко, е определено от уфолозите като аномална зона. Именно от там идват най-многобройните сигнали за забелязани неидентифицирани обекти или странни светлини през годините. Има свидетелства за мистериозни силуети и висящи в небето светещи обекти. Селото е известно и с появяващите се край него загадъчни пшенични кръгове.

През последните години обаче уфолозите не са посещавали района на с. Карапелит, а и не са получавани сигнали за аномални явления. Затова предвиждат да посетят Карапелит и да разговарят с местните за появата на странни явления, включително и за известните мистериозни пшенични кръгове, съобщи уфологът от клуб „Търсачи на алтернативни форми на живот” инж. Веселин Боянов.
Сред най-любопитните находки на уфолозите са загадъчните пшенични кръгове. Те се появяват в полето край Карапелит, точно срещу Кралимарковската дупка. В тревата се появяват идеално очертани пръстени от трева. Кръговете са с диаметър 15 метра, а пръстенът от повалена растителност - 80 см - 1 метър.  Те са аналог на окръжностите от полегнала пшеница, открити преди години от любители на НЛО в Англия. В мистериозната местност в Добруджа тревата не е полегнала, а като че ли хлорофилът от растенията е извлечен по точно определена маркировка.
Целта на следващото посещение на уфолозите в Карапелит е да разберат дали появата на такива мистериозни кръгове продължава и през последните години.
Oанни за НЛО в Карапелит, и дори за близка среща от трети вид, има още от 1989 г. Докато прибирал животните към селото местен овчар забелязал странен обект в западния край на селото. Известно време той висял над селския път. Когато се приближили автомобили, се издигнал. След отминаването им, се върнал и така висял известно време на височина 3-4 метра. После изчезнал в западна посока. Месец по-късно в центъра на селото майка и син също наблюдавали НЛО. През август 1999 г. тракторист побягнал изплашен до смърт от полето след като видял странно светещо тяло на небето. Същото е наблюдавано и от съседното село Полк. Иваново. НДТ


 


Сходни връзки

УФОЛОЗИТЕ ОТНОВО ЩЕ ИЗСЛЕДВАТ АНОМАЛНА ЗОНА НА СЕЛО КАРАПЕЛИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди