изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:23 EEST
ПОДГОТВЯТ ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА МЕСТНИТЕ ТАКСИ В ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ    
НовиниПредвижда се в нея да се регламентира и наемането на велосипеди, като се определят таксите за това
Такси за ползване на велосипедите от велостоянките по центъра на Добрич предвижда да въведе Община Добрич. На заседанието на Общинския съвет на 29 април ще бъдат разгледани промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци и такси.

Системата за отдаване на велосипеди под наем бе закупена от общината по проект „Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация”. Тя включва 5 велостоянки, монтирани на пет места в града, и 30 велосипеда. Може да служи за бърз, лесен и безопасен достъп от кварталите на града до центъра, както и до зоните за отдих.
Предвижда се наемането на велосипедите да става по два начина – с клиентска карта и чрез еднократно ползване. Затова се предвижда да се определят цени за услугата „с абонамент” и „без абонамент”, като и в двата случая се изисква първоначална регистрация срещу определена сума.
Единствената община у нас, където е въведена тази услуга, е Бургас. Там за близо 4 месеца са направени 12 хиляди наемани на велосипеди. Прогнозата е, че в Добрич ще се правят 1500 наемания на месец.
Предложението е първоначалната регистрация да струва 1 лев, а месечният абонамент – 7,50 лева. При абонамент, наемането за половин час ще е безплатно, а всеки следващи 30 минути – 0,75 лева, а за 24 часа – 7,50 лева. При липса на абонамент таксата за всеки 30 минути е 1,5 лева, а за 24 часа – 15 лева.
С наредбата се предвижда намаление с 50 % на таксите за детска ясла и градина на децата, настанени в приемно семейство. Деца от социални заведения и такива, насочени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, ще могат безплатно да посещават школи и курсове към Общинския младежки център. За деца, които са избрали повече от една от формите в центъра, таксата за втората и всяка следваща школа ще е намалена наполовина. 50 % намаление ще има и в случаите, когато повече от едно дете от семейство, участват в школите на центъра. Отстъпката е за второто и всяко следващо записано дете в някоя от формите.
С промените в наредбата се определят нови цени за откупка на концерти на ансамбъл „Добруджа”, на духовия и на камерния оркестър. НДТ


 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА МЕСТНИТЕ ТАКСИ В ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди