изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:46 EEST
С ТЪРЖЕСТВА ИЗПРАЩАТ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ В ТЕРВЕЛ    
ОбразованиеПГТО „Дочо Михайлов“ в Тервел ще изпрати зрелостниците на випуск 2013/ 2014 г. на 15 май, съобщиха от общината. В тържеството, планирано от ръководството на училището, се предвижда учениците от двете паралелки в специалностите "Автоматизация на непрекъснати производства" и "Механизация на селското стопанство" да проведат последния учебен час с класните си ръководители Гюлджихан Ахмедова и Румен Манов от 9 часа.

Директорът инж. Иван Желязков ще отправи поздрав към младежите, след което шествие от ученици, учители и родители ще се отправи към актовата зала на СОУ „Йордан Йовков“. Там абитуриентите ще получат награди за положения труд в усвояваните от тях професии през четирите години на обучение от директора на училището и община Тервел. След официалната церемония програма за завършващите ще изнесат по-малките ученици на професионалната гимназия.

СОУ „Йордан Йовков“ подготвя церемония за прощаване на зрелостниците с училището на 16 май. В 9 часа ще започне последният учебен час за абитуриентите и класната им ръководителка Пенка Стратиева. Следва програма, подготвена от единадесетокласниците, по време на която директорът Галина Вълчева ще отличи отличниците на випуска. Първенците ще получат награди и от община Тервел. Мястото на празника отново е актовата зала на СОУ.

Традиционният абитуриентски бал ще се състои на 23 май. Всички жители и гости на града и младите хора могат да се насладят на красотата и очарованието на абитуриентите от 19 часа на градския площад.

През деня на 24 май няма да се организира празнично шествие. До това решение се е стигнало тъй като голяма част от учителите, родителите и близките на учениците участват в секционните комисии, които в деня трябва да изпълняват задълженията, които по правило са характерни за деня предшестващ изборите, а именно: получаване на изборни книжа, зареждане и запечатване на секции в Тервел и по селата и други подобни. Транспортните средства, включени в графика за провеждане на изборите в този ден, се разполагат на плочника пред общината. Ангажиментите на полицейските служители също в деня 24 май ще следват изборния график и провеждането на масово публично събитие ще затрудни работата на служителите на реда. Хората, които са ангажирани с озвучаване и подготовка на празника, също в този ден обичайно извършват последни подготвителни работи по секциите. НДТ

 


Сходни връзки

С ТЪРЖЕСТВА ИЗПРАЩАТ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди