изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:30 EET
Още жертви и ранени в Славянск, бунтът се разраства    
По светаВ сблъсъците в Славянск има убити и ранени от двете страни, обяви и.д. вътрешен министър на Украйна Арсен Аваков. Сред силите на властта има 1 убит и петима ранени. Федералистите съобщават, че има един пострадал на барикадите, в града са пристигнали и 150 въоръжени радикали от "Десен сектор", но ситуацията е под контрол и те удържат позициите си, съобщава РИА Новости. Същевременно в редица други градове в Източна Украйна се засилва съпротивата срещу властта. В Харков преди малко хиляди са се събрали на протестен митинг.

Тази нощ проруски активисти са завзели сградите на прокуратурата, полицията и градския съвет в Енакиево, предаде УНИАН, позовавайки се на местното издание „ОстроВ”. Над сградата на градския съвет е издигнат руски флаг и флаг на т.н. „Донецка република”.

По информация на източник на „ОстроВ”, сградата на прокуратурата вече е освободена. Сепаратистите са нахлули в нея в 3 часа тази нощ. След като са се убедили, че в нея няма оръжие, те са напуснали помещенията.

В украинския град Краматорск, Донецка област, под контрола на проруски активисти остават сградите на градския съвет и на полицейския участък в града, предаде УНИАН. „В Краматорск две сгради остават окупирани от сепаратисти – градския съвет и градския полицейски участък. Около градския съвет са издигнати барикади”, предаде „Новости Донбасса”. По данни на кореспондент на медията, проруски активисти са разположили блокпост около местно военно летище.

Вълнения има и в тихите провинциални градчета Красноармейск, Красний Лиман, Дружковка. Властите се опитват да прехвърлят там армейски подразделения Камиони със запасняци си били спряни от активистите на подстъпите към гр. Артемовск.
Запасняците са били разоръжени и заставени да се върнат обратно. Автоматите им били натоварени в кола на КАТ.

На подстъпите към Харков са били спрени автобуси, бътниците в които били въоръжени и с бронежилетки. "На границата между Харковска и Полтавска области бяха задържани около 15 автобуса, въоръжено подкрепление от Киев . Пътуващите в тях бяха от "Десен сектор". Всички бяха разоръжени", казва пред 1tv.ru активист от Харков.

В неделя безредиците ще се разпрострат в Харковска и вероятно Херсонска област. Това съобщава за украинския портал „Хвиля” източник от правоохранителните органи на Украйна. По негова информация, в нощта на 13 април се планира диверсионните групи на Главното разузнавателно управление на Русия, участващи в завземането на полицейски участък в Славянск, Донецка област, да се прехвърлят в гореспоменатите области, предаде изданието „Лига”.

Същевременно в Луганск, където продължава окупацията на сградата на СБУ, много хора са излезли по улиците и се чуват призиви да тръгват към Славянск, за да помогнат на тамошните активисти, които се сражават със спецчастите на режима в Киев.  http://www.blitz.bg/
**********************

Превзетите сгради в Славянск са освободени, по време на операцията са използвани хеликоптери и гранатомети

Славянск. Административните сгради на Украинската служба за сигурност, МВР и кметството в град Славянск са освободени. Това заявиха очевидци, цитирани от изданието „Цензор”.
„В момента има стрелба на двата контролно-пропускателни пункта на входа на града. По време на щурма срещу позициите на руските специални служби бяха използвани бойни хеликоптери и дори ракетни установки. Основната част от операцията бе изпълнена от специалните сили за борба с тероризма към Украинската служба за сигурност”, е заявил Александър Бригинец в социалната мрежа.

Превод и редакция: Нина Лесева

http://www.focus-news.net/




 


Сходни връзки

Още жертви и ранени в Славянск, бунтът се разраства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди