изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:31 EET
ВАЛЕНТИНА ПЕТРОВА И СТАНИСЛАВ НЕДКОВ ТРИУМФИРАХА ПРИ ДВОЙКИТЕ    
СпортВ хотел "България" завърши 29-я Международен бридж фестивал "Добрич 2014". В петък и през празничните дни на уикенда се изграха най-важните турнири на фестивала с участието на повече от 150 състезатели.

В турнира при смесените двойки триумфира двойката от Добрич Валентина Петрова и Станислав Недков. Втори са семейство Симона и Костаке Дарие от Румъния, а трети са отново добричка двойка - Ваня и Вальо Стоянови.

В открития двойков турнир победители станаха изпълнителния директор на румънската бридж федерация Мариус Джорджеску и неговия партньор Драгош Лесан, следвани от европейския шампион Виктор Аронов /София/ и партньорката му Дияна Дамянова /София/, и от най-силно представилата се добричка двойка семейство Ваня и Вальо Стоянови. Наградата за най-добра смесена двойка в "Опъна" бе спечелена от двукратната олимпийска шампионка Невена Синиър /Англия/ и от партньора й - бронзовия медалист от световното първенство в Сао Пауло /Бразилия/ Румен Трендафилов /Варна/.

Безспорно най-атрактивния турнир бе отборния, в който 20 отбора се състезаваха в събота и неделя за разпределянето на наградния фонд, прекрасните купи и подаръците за призьорите. Турнирът бе излъчван директно в Интернет, като това даде възможност на всички любители на бриджа по целия свят да имат възможноста да се насладят на играта на участниците. След последния кръг изненадващо, но напълно заслужено триумфира смесения българо-румънски отбор "Спринг" в състав румънската двойка Костаке Дарие и Симона Дарие и варненската двойка Светлан Казаков и Никола Ганев, които си разпределиха изкусно приготвеното печено агне полагащо се само на победителя. След тях остана отбора на шампиона в държавното отборно първенство "Титан" /Шумен/ с капитан Христо Николов, в чийто състав бяха и държавните шампиони за двойки и многократни медалисти от световни и европейски първенства Георги Стаматов и Диян Данаилов /София/, многократния медалист от световни първенства Калин Караиванов /Варна/ и варненските състезатели Пламен Христов и Георги Михайлов. На трето място се класира вицешампиона на страната от отборното първенство "К1" /София/ с капитан Диана Дамянова, в който се състезаваха европейските шампиони Росен Гунев и Виктор Аронов както и извесния топ европейски състезател Иван Нанев.

Организатрите на фестивала от спортен клуб "Бридж" - гр. Добрич изказват гореща благодарност от името на цялата българска и европейска бридж общественост на Община Добрич, под чийто патронаж се проведе той ,както и на фирмите "Пътно строителство", "Фармасис", "Билдконтрол", "Пътнически превози" /всички от Добрич/, на колбасарска компания "Актуал" /Силистра/, специални благодарности и на хотелите "Изида" и "България" и най вече на екипа на ресторант "България", създал перфектни условия за игра, настаняване и приятно изкарване на всички участници и гости на Добрич, които останаха възхитени от оказаното им гостоприемство.

 


Сходни връзки

ВАЛЕНТИНА ПЕТРОВА И СТАНИСЛАВ НЕДКОВ ТРИУМФИРАХА ПРИ ДВОЙКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди