изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:02 EEST
150 ДЕЦА ИЗЛИЗАТ НА СЦЕНАТА В ТАНЦОВИЯ СПЕКТАКЪЛ „ЦАРЯТ ЛЪВ”    
Култура150 талантливи възпитаници на зонална танцова организация „Алексия” с ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева-Нейкова участват в танцовия спектакъл „Царят лъв” – съвместна постановка на школата и драматичен театър „Йордан Йовков”. Премиерата ще е днес от 19 часа. На 30 април ще има още две представления – от 10.30  и от 19 часа. Танцовият спектакъл ще бъде игран на сцената на театъра. Либретото, хореографията и хореографската режисура са на Севдалина Мавродиева-Нейкова.

Автор на текста е Красимир Демирев, музиката е оригиналната. Проектът за озвучаването е на Петър Петров от общински младежки център „Захари Стоянов“, гласът на Муфаса – на Пламен Маринов. Сценичните тоалети са на ателие „Алексия”. В ролите на Пумба и Тимов са актьорите от ДТ „Йордан Йовков” Красимир Демирев и Любов Николова. Танцьори на „Алексия” изпълняват всички главни роли. Това са: Нанси Георгиева – Муфаса, Деляна Ивелинова – Сараби, Ваня Колева – Рафики, Мария Узунова – Самба /голям/, Цветелина Илиева – Скар, Мари Петрова – Самба /бебе/, Доника Галинова, Мартин Пенчев и Момчил Димитров – Самба /малък/, Ева Мельникова и Йоана Илиянова – Нала, Грета Илиева – Зазу, Мария-Антоанета Градинарова, Лиана Ивелинова и Ана-Мария Пенева – хиени.

Танцовият спектакъл „Царят лъв“ е създаден по повод 20-годишния юбилей на „Алексия“. „Създаден е с много любов и чакане. Идеята възникна поне преди 7-8 години, но тогава нямах тези сили, възможности, организация, за да я осъществя”, сподели пред НДТ Севдалина Мавродиева-Нейкова. Тя допълни, че това е била дипломната й работа когато е завършвала като режисьор и е получила шестица. „Надявам се и публиката да постави същата оценка”, допълни ръководителят на „Алексия”. И не скри, че е изключително доволна от крайния продукт, който е нещо уникално.  

„Има моменти, в които се смееш с глас и такива, в които плачеш. Всички, които са надниквали малко в кухнята, са излизали със сълзи в очите. Това за мен това е много важно”, сподели Севдалина Мавродиева-Нейкова. Тя разказа, че на децата е била изключително интересна работата с двамата актьори Краси Демирев и Любов Николова. За тях емоцията е била много голяма, защото са успели да преминат границата на танца и да влязат в театралното изкуство. Децата са се докоснали и до много други неща -  пред очите им е станало сглобяването на спектакъла, присъствали са на строежа на декорите, изработването на костюмите и т. н. „На моите деца винаги е било много интересно – темите, които избирам, танците, подготовката. С толкова широко отворени очи обаче не ги бях виждала”, сподели Севдалина Мавродиева-Нейкова. Тя изказва своята благодарност и на родителите на децата: „Най-будно беше участието на всички тези 150 семейства, на които просто се чудя как успяха при тези репетиции – по 3, по 5 часа, на сцена и залите, са бъдат винаги там където трябва, да няма нито едно отсъстващо дете. Дълбок поклон пред всички тези родители, които ме подкрепиха в тази моя идея, на тях аз дължа целия този продукт, той е рожба на едно съвместно партньорство”. Севдалина Мавродиева-Нейкова припомни, че преди години нейно дело бе и мюзикълът „Трилър”, но тогава са участвали 10 деца. Мечтата ми беше всяко едно дете от школата да се докосне до това изкуство и тя се сбъдна, допълни ръководителят.

По повод юбилея си „Алексия” организира и първи отворен шампионат купа „Албена“. Той ще се проведе от 19 до 22 юни в спортната зала в курорта Албена. За 1 юни пък малчуганите от детските градини ще участват в танцовия спектакъл „За животните с любов“. НДТ

 


Сходни връзки

150 ДЕЦА ИЗЛИЗАТ НА СЦЕНАТА В ТАНЦОВИЯ СПЕКТАКЪЛ „ЦАРЯТ ЛЪВ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди