изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:40 EEST
Историческа възстановка “Българският Великден” пресъздаде Априлското въстание    
Новини

Историческа възстановка “Българският Великден 1876” се състоя в Архитектурно-етнографският музей на открито “Старият Добрич”. В нея участваха възстановчици от Добрич, Шумен, Велики Преслав, Панагюрище, Плевен, Русе.



Организатори на първата за града ни бойна историческа възстановка са Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк” на Национално дружество “Традиция”, Община град Добрич с подкрепата на партия ГЕРБ и любезното съдействие на Регионалния исторически музей.

Около 100 души – възстановчици и мирно население, ни върнаха към една от най-славните, героични и трагични страници в българската история – Априлското въстание, върхът на националноосвободителните борби на българския народ за отхвърляне на петвековното турско робство. Пресъздадени бяха ключови епизоди от Априлската епопея  - пристигането на Кървавото писмо и избухването на въстанието, отбраната на Панагюрище, потресаващи сцени от Баташкото клане и защитата на Перущица. 

 


Сходни връзки

Историческа възстановка “Българският Великден” пресъздаде Априлското въстание | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди