изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:20 EEST
Опълченците в Славянск заловиха радикал от "Десен сектор" (ВИДЕО)    
По светаПлененият екстремист зове своите хора никога повече да не стъпват тук, където се стреля истински

Активисти от самоотбраната на Славянск са задържали радикал от "Десен сектор", който е участвал в кървавото нападенение срещу барикадата тази нощ. Те са спипали Виталий Ковалчук от Виница в автомобил, където той бил седнал на автостоп и тъкмо се опитвал да избяга от града, съобщава lifenews.ru. Разпознаха ме по външни признаци, казва скромно 21-годишният младеж по чието лице има следи от нощната схватка.
Той разказва, че екстремистите са имали намерение да останат в Славянск един-два дни и да се крият по тавани и входове на жилищни сгради.

Ковалчук изкарал няколко месеца на Майдана в Киев, където се запознал с други националисти. Той твърди, че никога нямало да дойде в Славянск, ако е знаел, че тук се стреля истински. Ковалчук уверява, че никога не е стрелял по хора, а оръжие носел само само за отбрана.

Младежът се зарича, ако го освободят да агитира своите хора в "Десен сектор" никога повече да не стъпват в югоизточна Украйна.

По-рано днес от "Десен сектор" уверяваха, че техни активисти не са участвали в кървавата схватка недалеч от Славянск, а Службата за сигурност на Украйна заяви, че това било провокация на Москва.

На мястото на инцидента обаче бяха открити удостоверения на активисти от "Десен сектор", както и визитни картички на лидера на екстремистката организация Дмитрий Ярош. 
http://www.blitz.bg
ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/

 


Сходни връзки

Опълченците в Славянск заловиха радикал от "Десен сектор" (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди