изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:00 EET
Създадоха „народна република Новоросия“ в Одеса    
Новини В деня на празнуването на Великден в Одеса участници в правослани, офицерски и младежки организации на Украйна, събрали се в Куликовом поле, гласуваха за създаването на Одеската народна република Новоросия. Републиката е оглавена от ръководителя на Съюза на православните граждани на Украйна Валерий Кауров, който по Скайп се провъзгласи за „президент на Одеската народна република“, съобщава УНИАН.

Обръщайки се към събралите се в Куликово поле той заяви, че провъзгласяването на Новоросия е „отговор на „великденския“ терор на антихристиянската хунта – разстрела на блокпоста на съпротивата в Славянск и ареста на идеолога на харковската република Константин Долгов“.

Одеската Новоросия вече обяви, че признава по-рано самопровъзгласилите се Донецка, Харковска и Карпаторуска народни републики.

На свой ред координаторът на Антимайдана в Одеса Егор Кваснюк каза: „В чест на Великден ние включихме телевизор до сцената. Кауров се свърза с нас от Москва по Скайп, поздрави всички с празника и обяви себе си за президент на Одеската република, неговото изявление бе чуто обаче от не повече от 40 души“.

Активистът на Антимайдана добави, че изявлението на Кауров няма да доведе до никакви последствия. „Кауров може да се обявява за каквото си иска: император, крал или граф. Но нищо, освен смях, няма да последва“, обеляза Кваснюк. / http://www.blitz.bg/

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
 


Сходни връзки

Създадоха „народна република Новоросия“ в Одеса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.46 секунди