изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:28 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР - СОФИЯ    
Ред и сигурностИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР - СОФИЯ


София-област. Криминално проявен и осъждан жител на Ботевград е задържан за опит за убийство. На 29-годишния мъж е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа. В 5.04 часа на 19 април в дежурната част на ОДМВР- София постъпил сигнал за сбиване с пострадали в бар-клуб в Правец. Веднага към мястото били изпратени полицейски екипи, които установили, че 29-годишният криминално проявен и осъждан М.Н. от Ботевград е нанесъл прободна рана в областта на врата на управителя на бара, след което е избягал, а впоследствие групичка от негови съграждани са изпочупили маси, столове и стъклопакет в заведението. Пострадалият мъж, на 29 години от Нови Искър, е настанен в реанимацията на столична болница с опасност за живота. Минути по-късно в полицията се получил сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в Ботевград за възникнал скандал между група от около 60 души, при който била повредена врата на санитарен възел и спукано стъкло. Оказало се, че вътре, освен ранения управител, медицинска помощ се оказвала и на неговия нападател, който имал разкъсна рана на едното коляно. Бързата намеса на униформените служители от полицейските управления в Ботевград и Етрополе и колегите им от магистрална полиция предотвратила ескалиране на напрежението и двете групи били разтървани и изведени извън здравното заведение. Освен М.Н., в полицейския арест за срок до 24 часа били задържани още четирима негови съграждани на 18, 22, 33 и 40 години, трима от тях криминално проявени и осъждани. По случая са образувани три досъдебни производства. След доклад на материалите по първото, образувано по чл. 115 от НК, на М.Н. е повдигнато обвинение  и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

София. Служители на Пето РУП задържаха жена за джебчийска кражба, непосредствено след извършване на престъплението. На 7 април, около 8.30 часа, при слизане от трамвая на бул. „Мадрид” полицаите арестували К.Б. /33 г./ от с. Петърч, непосредствено след като измъкнала портфейла от чантата на жертвата си. Жената, която е криминално проявена и осъждана за подобни престъпления, била отведена в полицията за срок до 24 часа. По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на К.Б. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196 от НК. Наложена й е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Хасково. Общо 32 480 къса цигари без бандерол иззеха служители на областната дирекция през почивните дни. Свиленградски полицаи са конфискували вчера 31 580 къса. Около 22.00 часа на главния път в землището на Свиленград те спрели за проверка лек автомобил „Опел“, шофиран от 37-годишен мъж от старозагорското село Хрущени. В колата са открити 21 780 къса цигари от различни марки без бандерол. По случая е образувано бързо производство. Още 9800 къса са намерени при проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 48-годишна любимчанка, също спрян за проверка на главния път. Останалите 900 къса са конфискувани от димитровградските полицаи от хранителен магазин в село Крум, където са извършили проверка. Спрямо продавачката са предприети действия по търсене на административно-наказателна отговорност за нарушение на ЗАДС.

Плевен. 9,210 кг тютюн и 4200 заготовки за цигари „Magnus“ конфискуваха плевенски полицаи при поредната акция срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки. Действията са реализирани на 17 април на територията на плевенското Второ РУП. При извършената проверка в района на пазар са установени осем улични търговци от село Буковлък. От шест жени и двама мъже са иззети различни по големина пликове с насипен тютюн и кутии със заготовки за цигари „Magnus“ с по 200 къса. Съставени са актове по Наредба №14 на Общински съвет – Плевен.

Видин. Бързо производство е образувано в РУП - Кула срещу 43-годишната Л.М. от Грамада. При извършена проверка в дома й служителите на реда открили и иззели 2200 къса цигари без бандерол. 1040 къса цигари и около 950 грама тютюн без бандерол са иззели и  служителите на реда във Видин. Нередовната акцизна стока била открита у 61-годишен видинчанин. На мъжа е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

В РУП - Видин е образувано досъдебно производство за хулиганство. По случая за срок до 24 часа са задържани видинчаните Н.А. /26 г./, Д.Д. /26 г./ и Ц.Ц. /25 г./ и столичанина М.С. /26 г./. На 20 април, около 18.30 часа, чрез тел. 112 в полицията е получен сигнал от ръководителка на ученическа туристическа група за възникнал инцидент в центъра на Видин. До паркирания в близост до музея туристически автобус с разградска регистрация спрели два леки автомобила. От тях слезли няколко души, нахлули в автобуса и нанесли побой над пътуващите в него учениците. Към мястото е насочен полицейски патрул, предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия. Установени са леките автомобили – „Пежо” с видинска регистрация, управляван от столичанина М.С., и „Рено” с видинска регистрация, управляван от видинчанина Н.А. За случая е уведомен дежурен прокурор, работата на разследващите продължава.

В хода на проведена специализирана полицейска операция, по пътя между селата Рупци и Генерал Мариново, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Рено” с видинска регистрация, управляван от 45-годишен мъж. Установено е, че в колата се транспортират осем агнета, за превозването на които водачът не представил необходимите документи. За случая са уведомени служители на Областната дирекция по безопасност на храните - Видин, те съставили акт за констатираното нарушение.

Пазарджик. Млада жена, вживяла се като жертва на инсцениран от нея грабеж, е била разобличена от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУП - Пазарджик. На 15 април в районното управление постъпила жалба от 29-годишната Т.Д., жителка на областния град. Пред полицаите тя обяснила, че на улица в Пазарджик била нападната от двама непознати. Те отнели дамската й чанта с лични документи, скъп мобилен телефон, 880 лева и 140 евро. Незабавно за разследване на случая бил сформиран екип от криминалисти, които започнали разследване. Не след дълго те установили, че фактите, представени от Т.Д. не отговарят на истината. Мнимата жертва похарчила парите в две местни игрални зали, а мобилния телефон оставила в заложна къща. Останалите вещи с дамската чанта били открити захвърлени в близост до трафопост.

Мъж, направил опит за убийство, е задържан от служители на РУП - Пазарджик. Престъплението било извършено половин час след полунощ във ферма за отглеждане на телета, намираща се в местност край пазарджишкото село Ивайло. Между работещите там А.Ш. /60 г./ от село Пищигово и 51-годишен пазарджиклия имало стара вражда. Тя избуяла във времето, в резултат на което А.Ш. издебнал опонента си и му нанесъл по главата удари с брадва, докато мъжът спял във фургона на фермата. Пострадалият е с фрактура на черепа, което наложило той да бъде транспортиран по спешност в пловдивска болница, където е настанен с опасност за живота. На мястото били изпратени екипи на РУП - Пазарджик, които задържали нападателя и иззели оръжието на престъплението. Работата по случая продължава, образувано е полицейско производство.

Септемврийски полицаи иззеха незаконно притежавано оръжие и боеприпаси. Миналата седмица служители от РУП - Септември извършили претърсване в жилищата на Й.Н. /23 г./ от беловското село Мененкьово и 43-годишната Т.Б. от септемврийското Карабунар. Там органите на реда открили самоделен пистолет, едноцевна ловна пушка 16-и калибър и 16 патрона за нея. Оръжието и боеприпасите са иззети, а спрямо притежателите им се водят бързи производства.

Ямбол. Тунджанските полицаи задържаха 44-годишен мъж, нанесъл щети на шест автомобила. Вечерта на 20 април в РУП – Тунджа постъпил сигнал, че с остър предмет са нарязани по две гуми на шест леки автомобила, паркирани на три от улиците в село Ханово. В хода на проведените бързи издирвателни действия е установено, че деянията са извършени от С.С. /44 г./, жител на същото село. Той е задържан за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

Кюстендил. Две 17-годишни момчета от Дупница са установени от местни полицаи като извършители на кражба на 130 лева и два златни пръстена от къща в града. Златните накити са иззети от тях. Кражбата е извършена преди празниците. Работата по изясняване на съпричастността им и към други деяния продължава.

23-годишен мъж е престоял 24 часа в полицейския арест в Кюстендил заради хулиганска проява – в нетрезво състояние той предизвикал скандал и отправял закани за саморазправа към работещи в кафене в с. Пиперков чифлик. Служителите на реда, реагирали на сигнала, са му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Дежурен съдия е постановил наказание глоба в размер 150 лева.

Пловдив. Служители от РУП – Труд задържаха мъж, ограбил 14-годишно момче в село Любен. По първоначални данни в неделя, около 21.30 часа,  Т.И. /27 г./ пресрещнал тийнейджъра и отнел мобилния му телефон. Извършителят е с криминални прояви и осъждан. Той е задържан за срок до 24 часа в ареста. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

Ловеч. На 21 април полицаи от  РУП-Троян са задържали Н.А. /27 г./ и А.А. /30 г./, и двамата от Троян. Те са заподозрени в нападение над майка и син. Около 5.30 часа същия ден мъжете проникнали в каравана, паркирана край града, и нападнали с дървен кол спящите вътре 56-годишна жена и 26-годишния й син от Пазарджик. По случая е образувано досъдебно производство.


 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР - СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди