изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:52 EET
Само 16 дни на училище през май    
ОбразованиеГоляма ваканция се задава за учениците през май. От всичките общо 31 дни децата ще учат само 16. Причината са многото празници, изборите и изпитите за седмокласниците и зрелостниците. Дори за депутатите почивката ще е по-малко през май - 11 календарни дни.


Първата ваканция за децата съвпада с тази за цялата държава и е от 1 до 6 май. Уроците започват отново от 7-и. Внимание - събота - 10 май, ще се учи. Тогава е и работен ден за всички, тъй като ще се компенсира почивният 2 май. Следващата почивка за учениците е от 21 май, сряда. Те трябва да се върнат в училищата чак на 27-и и в тази седмица ще им се падне да учат в още една събота - 31 май. На този ден ще се отработва почивният 5 май. На 21 и 23 май са изпитите за седмокласниците и държавните матури за зрелостниците. Училищните сгради ще са затворени за останалите ученици. Изпитите за абитуриентите ще започнат в 8 ч, а тези за седмокласниците от 10 ч.
 На 22 май на училищата ще им трябва време да се подготвят за провеждането на националните препитвания и министърът на образованието проф. Анелия Клисарова е разпоредила той да е почивен за всички в системата. Традиционно 24 и 25 май са празнични. Тази година те се падат в събота и неделя.
Образователното ведомство вече обяви, че учениците ще имат право да се събират в дворовете на училищата до 13 ч на 24 май, а на 25-и сградите ще са затворени изцяло заради евроизборите. Абитуриентските изпращания ще се правят на други места, а не от учебните сгради - отново заради вота. На 26 май също няма да се учи, защото е нужен 1 ден, за да може избирателните комисии да се изнесат от учебните стаи.

Подкрепление 

Телешко филе с ориз, пилешко с гарнитура, кашкавал пане, гъби с ориз и чушки бюрек - това е част от списъка с ястия, които Министерството на образованието е поръчало за матурите. Храната е за учителите от националните комисии, които ще оценяват работите на гимназистите.
Ведомството е обявило поръчка за кетъринг от 19 май до 9 юни.

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Само 16 дни на училище през май | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди