изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:04 EEST
Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане ще насърчи бизнес контактите между България и Румъния    
НовиниПравителството одобри проект на нова Спогодба между България и Румъния за избягване на двойното данъчно облагане на доходите. Кабинетът упълномощи министъра на финансите да проведе преговорите и да подпише Спогодбата от българска страна при условие за последваща ратификация.

Проектът е изготвен в резултат на постигнатите договорености по време на съвместното заседание на правителствата на двете страни, състояло се през ноември м. г. под ръководството на премиерите Пламен Орешарски и Виктор Понта.

Действащата между България и Румъния Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване отклонението от облагане с данъци на доходите и имуществото е подписана през 1994 г. в условията на различни икономически отношения и правна регламентация в областта на данъците. Това я прави неефективен инструмент за разрешаване на случаи в областта на международното двойно данъчно облагане и не създава достатъчно стимули за двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество между двете държави.

Проектът на новия документ предлага цялостна система за разпределение на данъчното облагане, която ще допринесе за хармоничното развитие на двустранните отношения. Той съответства на съвременните принципи на международното данъчно облагане, отразени в Модела на данъчна спогодба на ОИСР.

Ефективното прилагане на спогодбата ще стимулира сътрудничеството и инвестициите и ще задълбочи партньорството между България и Румъния.

 


Сходни връзки

Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане ще насърчи бизнес контактите между България и Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди