изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:41 EEST
Българин стана световен шампион по бокс    
Спорт

Българският боксьор Благой Найденов спечели световната титла за младежи в категория до 81 кг от първенстното в столичната зала „Арена Армеец”.



Пред десетки екзалтирани зрители и цял цигански оркестър ненавършилият още 18 г. софиянец победи по точки представителя на Казахстан Вадим Казаков и си върна за загубата преди месец на финала на турнира в Брандербург.

Благой, който е състезател на столичния „Славия”, проведе по брилянтен начин цялата среща и бе пълен господар между въжетата. Той получи и пълната подкрепа на съдите, които му отсъдиха 3:0 гласа (29:28, 30:27, 30:27). 

Така след 5 мача на ринга в София, Благой прибави и световна към спечелената преди 2 години европейска титла. Той получи златния се медал от президента на българската федерация по бокс Красимир Инински. „Определено беше тежък мач. Все пак става дума за финал, напрежението преди мач е голямо, едва заспах снощи – призна шампионът.- Много съм щастлив, неописуемо е това, което ми се случва. Направо не знам къде се намирам. За тази година това ми беше мечтата. Оттук нататък вече ще преследвам и олимпийската титла за младежи. Естествено, ако ми гласуват доверие да боксирам и в квалификациите за същинската олимпиада в Рио, ще преследвам квота и за там. Голямата ми цел един ден да стана олимпийски шампион при мъжете”, допълни щастливият Благой Найденов.

http://pressadaily.bg/

 


Сходни връзки

Българин стана световен шампион по бокс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди