изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:54 EEST
ГЛОБЯВАТ РАБОТОДАТЕЛЯ ЗА ЗАГИНАЛИЯ РАБОТНИК В ИЗКОП    
НовиниСвличане на земна маса, вследствие на неукрепен изкоп и мокра почва, е причината за смъртта на 53-годишния работник, който загина миналата седмица в Тервел. Това е установила проверката на трудовите инспектори, съобщи директорът на Областната инспекция по труда Младен Мартинов.

Припомняме, че мъж от Добрич загина при изпълнение на участък от новоизграждаща се канализация по улица „Янтра“ в Тервел. Трудовите инспектори са установили още, че загиналият  е дългогодишен работник във фирмата и е имал трудов договор.
На фирмата - "Инфраком" ЕООД - Добрич, ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност. Предстои да й бъдат съставени актове за три нарушения, като всеки акт е на стойност до 15 000 лева. Проверката на Инспекцията по труда е показала, че във фаталния ден на работниците не е проведен ежедневен инструктаж, а на  работниците не е била направена задължителната застраховка "Трудова злополука".
Изкопът, в който работникът загина, е бил с дълбочина около 3,5 метра. Върху нега са се свлекли около 3 до 5 куб. метра мокра земна маса, обясни Мартинов.
Той допълни, че фирма "Инфраком" е била един от наетите от фирмата-изпълнител на обекта в Тервел, подизпълнители. Проверени са и другите подизпълнители, тъй като всеки е изпълнявал определен участък. Установено е, че техните изкопи са били укрепени. Взети са изключителни мерки за контрол и обектът ще бъде проверяван до приключването му, обясни Мартинов. НДТ


 


Сходни връзки

ГЛОБЯВАТ РАБОТОДАТЕЛЯ ЗА ЗАГИНАЛИЯ РАБОТНИК В ИЗКОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди