изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:44 EEST
ОТНОВО ПАДНА МАЗИЛКА ОТ БЛОК „СВОБОДА“    
Новини

Пореден инцидент с паднала мазилка от фасадата на блок „Свобода“ №2 е станал на 21 април в 22,40 ч. При съвместна организация между Общината, общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти” и областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, група „Спасителни дейности“, са били премахнати опасните елементи. Районът е обезопасен.



От общината съобщиха за НДТ, че за собствениците на етажната собственост там са подготвяни нееднократно предписания, в които се препоръчва да вземат «мерки за отстраняване на опасно подкожушените мазилки и мозаечни чела по фасадите и балконите, прилежащи на собствените Ви жилища и общите части на сградата.». Последните предписания са от юли 2010 г.и  май 2011г. за блок «Свобода» №2, и от септември 2010 г. за блок «Свобода» №1.

След инцидента на 21 април, още на следващия ден - 22 април, на входове А и Б на жилищна сграда на пл. „Свобода” № 2 са залепени предписания до всички собственици на етажната собственост. В тях се указва следното: «Във връзка с настъпил инцидент – паднало парче мазилка от фасадата на сграда на пл. «Свобода» №2, вх.А и вх.Б и подаден сигнал в Община град Добрич на 21.04.2014г., Ви уведомяваме: Мазилките по фасадите и челата по балконите на сградата Ви са силно компроментирани, създаващи потенциална опасност за произшествие с фатални последици.

Съгласно разпоредбите на чл.195, ал.1 и 3 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), собствениците на строежи са длъжни да ги поддържат в добро техническо състояние, а при възникнали обстоятелства, застрашаващи обекта с увреждане или разрушаване е необходимо да предприемат незабавни мерки за тяхното предотвратяване и възстановяване. Освен това държим да заострим вниманието Ви и на разпоредбите на чл.195, ал.7 от ЗУТ, съгласно който собствениците на обекти носят имуществена отговорност за причинени вреди и пропуснати ползи от своите  виновни действия или бездействия, в резултат на които е настъпила авария на строежа, довела до материални щети или увреждане на трети лица.

           Имайки предвид всичко това, незабавно предприемете действия за отстраняване на опасно подкожушените мазилки по фасадите и балконите на сградата.»

Припомняме, че преди години паднала мазилка от същия блок рани жена. Тя оцеля по чудо, след като престоя месеци в реанимацията на болницата в Добрич. През последните години има няколко случая на срутване на мазилка от фасадата на тази страда, за щастие, без пострадали. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ОТНОВО ПАДНА МАЗИЛКА ОТ БЛОК „СВОБОДА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди