изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:25 EEST
Европейските консерватори поканиха в групата си "България без цензура"    
Ред и сигурност"България без цензура" получи европейско признание месец преди вота за ЕП. Европейските консерватори и реформисти поканиха партията да стане член на тяхната група в Европейския парламент. За да отправят предложението в България пристигнаха за среща с ръководството на ББЦ председателят на ЕКР в Европарламента Мартин Каланан и главният секретар на групата Франк Барет.

Офертата е изгодна за българския национален интерес, защото консерваторите са за Европа, в която е гарантирана националната идентичност на народите, коментира поканата лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той посочи, че ББЦ е партия само на три месеца и вече е не само една от най-големите формации у нас, но това посещение доказва, че вече сме признати и в Европа.

"Нашата група се бори за осъществяване на политически реформи. Вярваме, че ЕС трябва да свърши задачите си, но националната държава, парламентът трябва да вземат своите вътрешни решения в България. Парламентът на Великобритания също трябва да вземе вътрешните си решения", посочи Каланан. Той приветства "България без цензура" за битката срещу корупцията. "Прекрасно е да имаме възможност да развиваме сътрудничеството си, особено за тези позиции на ББЦ. Запознати сме, че корупцията е голям проблем в България и държавите от Източна Европа. Политическите сили трябва да се докоснат до този проблем", коментира гостът.

"Тук съм, за да проведем разговори с ББЦ, която има вече доста влияние в политическите условия в България. Имаме дългогодишни контакти в България, благодарение на нашия приятел Димитър Абаджиев. Когато се основаваше нашата група преди 5 г. той беше един от първите, подписал декларацията. Много е хубаво да възобновим нашите политически взаимоотношения в тази прекрасна страна", обясни Каланан. Той посочи, че интересът на консерваторите към "България без цензура" е и заради ангажираността на партията към развитието на малкия и среден бизнес. Безработицата в Европа може да бъде решена именно с развитието на този бизнес, посочи пратеникът на Дейвид Камерън.

На срещата с гостите от Великобритания днес присъстваха двамата зам.-председатели на формацията Рада Коджабашева и Росен Петров както и депутатът от ГЕРБ, който предстои да напусне групата на Борисов в Националния парламент и да се присъедини към ББЦ. Бареков не съобщи неговото име, като каза, че се пази в тайна до момента, в която народният представител напусне.

"По отношение на "Чисти ръце", ние споделихме нашите виждания и споделихме, че този закон трябва да има и европейски обхват. В дома на ЕС се разхождат 2-3 разбойници, които трябва да бъдат заловени и поставени на място, каза Бареков, визирайки Борисов и Станишев", коментира Бареков подкрепата, която получи за закона от Каланан. Лидерът на ББЦ посочи, че в момента Мартин Шулц и Сергей Станишев си позволяват див предизборен популизъм, защото обещават пари, които нямат. Неадекватно е и поведението на г-н Юнкер, част от тази неадекватност я виждаме и в подкрепата му за един отявлен криминален елемент какъвто е Борисов, коментира още той. Бареков добави, че на тези избори българите няма да избират между г-н Шулц и г-н Юнкер, които се борят за поста еврокомисар, у нас изборът е между статуквото и новото, което сме единствено ние. "В този ред на мисли очакваме от г-н Каланан и Камерън да извадят още една сериозна кандидатура за Европейски комисар, която кандидатура да е обединителна", каза Бареков. Каланан допълни, че нито Мартин Шулц, нито Жан-Клод Юнкер ще бъдат подкрепени от консерваторите за председателското място на ЕК, защото искат повече намеса на Европа в държавните дела на страните-членки. Те представляват старите и уморени идеологии от 50-те години, а ние имаме нужда от нови възгледи за Европа. На свой ред Бареков посочи, че в Европа има нови реалности, а тя се движи по старите си коловози. Той сподели оценката на г-н Каланан, дадена по време на срещата, че големите промени в Европа идват след 5-6 години. "В момента Европа се раздели на 3 писти – в първата са Германия и Великобритавия, във втората са всички останали без България, а в третата е самата България. Ние трябва да пригодим ЕС до новите условия.

Българската система за сигурност и правосъдната имат много нисък авторитет в Европа, защото там се знае всичко за нас, каза зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Няма нужда да се заблуждаваме, че европейските служби не знаят нищо за нас и че не докладват на своите правителства, жестоко се лъжем. Великобритания иска от нас да имаме силна полиция и силна армия, Америка го иска, всички го искат. Но е пълен смях когато се разбере, че имаме четири самолета. Тепърва трябва да гоним Европа, но до там има много път.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Европейските консерватори поканиха в групата си "България без цензура" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди